Hava Durumu

Erdoğan'ın isteği sonrası flaş açıklama: Türkiye işgal edecek!

'Yurtseverler Birliği' partisinin Rustavi-2'de yayınlanan reklamında, Türkiye hakkında şok bir iddia ortaya atıldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2016 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2016 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erdoğan'ın isteği sonrası flaş açıklama: Türkiye işgal edecek!

Kommersant gazetesinin haberine göre, muhalefetteki 'Yurtseverler Birliği' partisinin Rustavi-2'de yayınlanan reklamında, Türkiye'nin Gürcistan'da Müslümanların yoğun olduğu Acaristan Otonom Cumhuriyeti'ni ele geçirme planları yaptığı iddia edildi. Merkez Seçim Kurulu, gelen şikayetler üzerine reklamın kaldırılması için inceleme başlattı.

Yurtdışında olduğu için yayını takip edemediğini belirten Rustavi-2 Genel Yayın Yönetmeni Nika Gvaramiya, Türkiye'den ve Gürcistan'da yaşayan Türklerden özür diledi.

'SAAKAŞVİLİ'NİN KİRLİ POLİTİKALARINI HALKA ANLATIYORUZ'

Yurtseverler Birliği Tiflis İl Teşkilatı yetkilisi Gela Maçavariani ise, reklamda Türkiye karşıtı bir unsur bulunmadığını belirtti. Maçavariani, "Mihail Saakaşvili'nin Acaristan'la ilgili kirli politikalarını ve iktidara geri dönmek için Gürcü halkının çıkarlarını kurban etmeyi planladığını halka anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN KUMARHANELERİN KAPATILMASINI İSTEDİ'

Eski Gürcistan Başbakanı ve işadamı Bidzina İvanişvili ise, Türkiye'nin Gürcistan'ı ekonomik yönden tehdit ettiğini öne sürdü. İvanişvili, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan topraklarındaki kumarhanelerin kapatılmasını ya da Türk vatandaşlarının kumarhanelere girişlerinin yasaklanmasını istedi. Kumarhanelerden yüksek gelir elde eden Tiflis yönetimi, zor bir seçimle karşı karşıya kaldı. İşin tuhaf yanı ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kumarhaneler açık ve Türkler arasında çok popüler" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN BASKIYI ARTIRACAK'

Kommersant'a konuşan İvanişvili'ye yakın bir kaynak da, Erdoğan'ın talebini doğrularken, Cumhurbaşkanı'nın çok sayıda Türk vatandaşının kumar için Gürcistan'a gitmesinden rahatsız olduğunu kaydetti. Erdoğan'ın talebini değerlendiren Gürcü uzmanlar, Türkiye'nin elinde önemli kozlar bulunduğunu, bu nedenle Erdoğan'ın kumarhanelerin kapatılması için baskıyı artıracağını savundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.