Hava Durumu

Erdoğan: "Dünyaya taşıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'a giden İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erdoğan: "Dünyaya taşıyoruz"

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Ağırbaş: "Cumhurbaşkanımızın Gençlik Vizyonunu Dünyaya Taşıyoruz"

1997 yılında dönemin İBB Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Belediye Meclis Kararı'yla kurulan İBB Gençlik Meclisi'nin 5. Dönem Başkanı Samed Ağırbaş, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

İBB ve TBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Dünya Gençlik Meclisleri Birliği'nin Kurucu Başkanlığının yanı sıra, Birleşmiş Milletler Gençlik Kalkınma Ağı Kent Gençliği Çalışma Grubu'nun Eş Başkanlık görevini de yürütüyor. 

"Cumhurbaşkanımızın gençlik vizyonuyla tüm dünyaya örnek olduk"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlik vizyonu doğrultusunda geliştirdikleri Gençlikte İstanbul Modeli ile tüm dünyaya örnek olduklarını, Cumhurbaşkanının vizyonunu dünyaya taşımaya devam edeceklerini söyleyen Ağırbaş, öncelikle İstanbul'da yaşayan yaklaşık 5 milyon gencin ortak ihtiyaçlarını tespit ederek sorunlarına çözüm üretmek, güvenilir, yenilikçi, katılımcı, adil, paylaşımcı, dinamik, üretken ve duyarlı bir İstanbul gençliği meydana getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

"İstanbul gençlik merkezi haline getirecek"

İBB Gençlik Meclisi'nin, birçoğu marka haline gelen projeleri, düzenlediği ücretsiz sertifikalı eğitim programları ve etkinliklerle gençleri tarih, sanat, kültür, bilim, teknoloji, doğa ve sporla buluşturduğunu belirten Ağırbaş, uluslararası temasları sırasında hayata geçirilmesi için destek istediği, İBB Gençlik Meclisi'nin önerisi ve girişimleri sonucunda İstanbul'da kurulması kararlaştırılan ve küresel gençlik ağını tek bir merkeze bağlayacak olan Uluslararası Gençlik Merkezi'nin İstanbul'u küresel gençlik çalışmalarının merkezi haline getireceğini ifade etti.

Gençler için bir UN Information Center gibi işlev görecek olan Global Model Gençlik Merkezi'nde diplomasi, insani konular, uluslararası ilişkiler ve uluslararası organizasyonları içeren eğitim çalışmaları, çalıştaylar ve konferanslar tertip edilmesi düşünüldüğünü ifade eden Ağırbaş, sosyal faaliyetler üzerine kurulu olacak merkezin, insani saha ve mülteciler, yönetime katılım, diplomasi, uluslararası organizasyonlar, girişimcilik ve inovasyon konularında dünya gençliğine katkıda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Kurulacak olan merkezde yıllık olarak belirli dönemlerde Birleşmiş Milletler ve uluslararası kurumlar için sunum ve toplantılar düzenlenmesi planlanıyor. Uluslararası gençlik çatı organizasyonları için Uzantı Ofisi işlevine sahip olması planlanan merkezde farklı ülkelerden gençler yıl boyu birbirinden farklı projelerde görev alacaklar.

Uluslararası gönüllülük, kariyer ve staj merkezi özelliği de taşıyacak olan merkezin, gönüllülük, çevre, sosyal içerme, sanat ve kültür alt başlıklarında da faaliyet yürüteceğini ifade eden Ağırbaş, İstanbul merkezli projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte uluslararası alanda hızla yükselişe geçen Türkiye'ye ayrıca prestij kazandıracağını belirtti.

İBB Gençlik Meclisi uluslararası platformlarda son derece etkin

Birleşmiş Milletler çatısı altındaki tek akredite gençlik örgütü olan İBB Gençlik Meclisi, Dünya İnsani Zirvesi'nden HABİTAT'a, ECOSOC'dan (Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi) UNESCO Dünya Miras Komitesi'ne kadar birçok platformda etkin.

Uluslararası gençlik çalışmalarında 4 yıla dünyayı sığdıran, bu zaman zarfında 30 ülke-72 şehirde temaslarda bulunan İBB Gençlik Meclisi, Gençlikte İstanbul Modeli ile 2015 yılının Ekim ayında gerçekleşen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi'nde BM Gençlik ve Çocuk Ana Çalışma Grubu ve HABİTAT Programı tarafından İstanbul'un Model Gençlik Şehri seçilmesinde büyük pay sahibi oldu. Afrika'dan Asya'ya, Avrupa'dan Amerika'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde tanıtımı yapılan ve üzerinde tartışılan Gençlikte İstanbul Modeli, uluslararası gençlik çalışmalarında bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. 

İBB Gençlik Meclisi'nin hizmetlerinden yılda 1 milyon genç yararlanıyor

5. Döneminde %35 oranında lise temsilcisini, %40 oranında ise bayan temsilciyi bünyesinde bulunduran, oluşturduğu mükemmellik politikası ve takip ettiği kalite süreçleriyle kurumsal bir yapıya kavuşan İBB Gençlik Meclisi'nin, hayata geçirdiği Meclis Yönetim Sistemi (MYS) ile üyelerinin ve İstanbul'da yaşayan diğer gençlerin doğrudan yönetime katkıda bulunmalarını sağlıyor. 

7/24 çalışan ve ayrım gözetmeksizin tüm İstanbul gençliğine hizmet veren İBB Gençlik Meclisi, 5. Döneminde hayata geçirdiği Gençlikte İstanbul Modeli kapsamında 2 bini aşkın etkinlik gerçekleştirerek 1,5 milyondan fazla gence ulaştı. Bünyesindeki komisyon ve kulüplerle hiç durmaksızın proje üreten İBB Gençlik Meclisi'nin hizmetlerinden yılda 1 milyon genç yararlanıyor. Gençlik Meclisi'nin düzenlediği ücretsiz ve sertifikalı eğitim programlarına ise şu ana kadar 150 binden fazla genç başvuruda bulunurken 30 bin genç titiz bir çalışma sonucunda programlara dâhil edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.