Hava Durumu

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2019 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2019 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Ülkemizde çocuk işçiliği, kadın ve genç istihdamı, kayıt dışı istihdamla mücadele gibi konulara eğilen uluslararası çalışma örgütüne teşekkür ediyorum.

Dünya nüfsunun hızla arttığı bir süreçte istihdam meselesi giderek daha karmaşık bir hal alıyor. İnsan gücünün yerini yazılımın aldığı bir dünyada istihdam konusunu yeniden tasarlamak gerekiyor.

Bir yandan tüketimin akılalmaz boyutlara ulaştığı ABD ve Avrupa kıtaları diğer taraftan susuzluktan, ilaçsızlıktan, çcoukların öldüğü Asya ve Afrika kıtaları eşitsizlik vahim.

50 eleman daha fazla al dediğimizde rahatsız olanlar var. Demek ki eşitsizliği farklı alanlara taşırken işe buradan başlamak lazım.

İnsanı merkeze almayan hiçbir yaklaşımın başarılı olma şansı yoktur. Büyümek önemlidir ama insana faydası varsa önemlidir.

Zenginlik önemlidir. ama tüm insanlara yansıyorsa değerlidir. Bizim medeniyetimiz istifçiliği yasaklıyor. Medeniyetimizin bize tavsiyesi kazancı sürekli üretime, faydaya dönüştürmektir. Finans sektörünün üretimin önüne geçmesi kaygı vercidir. Paranın değeri izafidir.

Türkiye son 17 yılda istihdamda yaklaşık 9 milyonluk bir artış sağladı. 

Kadınların, gençlerin ve engellilerin işgücüne katılımında büyük oranda gelişmeler sağlandı.

Küresel ekonomide en sert fırtınaların estiği dönemlerde dahi biz, dimdik ayakta durmayı başardık.  Maruz kaldığımız ekonomik saldırılara rağmen hedeflerimize yürümeye devam ediyoruz. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 devletinden biri yapacağız.

Milli teknoloji hamlesiyle ülkemize her alanda çağ atlatıyoruz. Ülkemizin zenginliği her birimizin zenginliğidir, itibarı itibarımızdır. Türkiye 82 milyon vatandaşıyla bir bütündür.

Her kim ülkesinin aleyhine sonuçlanacak işe kalkışmışsa bilsin ki ülkemize zarar vermiştir. Rekabet daha iyiye, güzele ulaşmak için yapılırsa iyidir. Karşı tarafı yok etmek için yapılırsa kötüdür. Aramızdaki farklılıkları asla husumete dönüştürmemeliyiz. Paranın azlığı çokluğu başka bir meseledir. Asıl mesele hayatı paraya göre tasnif etmektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.