Hava Durumu

Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Öğrencileri ile İftar yemeğinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2019 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erdoğan'dan önemli açıklamalar

İftarın ardından yaptığı konuşmaya tüm katılımcıları selamlayarak  başlayan Erdoğan, katılımcıların ve tüm İslam aleminin ramazanı şerifini tebrik  etti.

Sınır içinde ve dışında Türkiye'nin güvenliği ve milletin huzuru için  görev yapan askerlere şükranlarını sunan Erdoğan, askerliğin insanlığın daima var  olan güvenlik ihtiyacı sebebiyle dünyanın en eski ve en onurlu mesleklerinden  biri olduğunu söyledi.

Bu görevi yerine getirmenin belirli fiziki şartların ve cesaretin  yanında kalpte derin vatan ve millet sevgisiyle bunları temsil eden değerlere  güçlü bir bağlılığı gerektirdiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türk milleti tarih boyunca tüm bu vasıflara en üst düzeyde sahip  olduğu için hep bölgesinin ve dünyanın en iyi askeri gücü olarak varlığını  sürdürmüştür. Mesele bizim ecdadımız, bizim askerimiz olduğunda sayısal çoğunluk,  hatta teknolojik donanım asla tek başına belirleyici olamaz. Çünkü bizim  milletimizde öyle bir yürek, öyle bir taktik zeka vardır ki askeri mücadeleyi  kazanacak bir yolu daima bulur. Bu özelliğimizi eğitim ve donanımla teçhiz  ettiğimizde Allah'ın izniyle önümüzde kimse duramaz."

Devletin 2 bin 200 yıllık tarihine bakıldığında bunların sayısız  örneklerini görmenin mümkün olduğuna işaret eden Erdoğan, ordunun yetişmiş insan  kaynağı ihtiyacını karşılama görevini Milli Savunma Üniversitesinin yürüttüğünü  ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ordunun  insan kaynağı yetiştirme sistemini yeniden düzenlediklerini ve Milli Savunma  Üniversitesini kurduklarını belirterek, "Üniversitemizin şu anda içerisinde  bulunduğumuz Kara Harp Okulumuz başta olmak üzere tüm alanlarda kısa sürede  önemli başarılara imza attığını görmekten memnuniyet duyuyorum. Eksikler,  aksaklıklar elbette olabilir. Bunları da en kısa sürede el birliğiyle çözecek ve  kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, üniversite yönetimi ve hocalara gayretleri  için teşekkür eden Erdoğan, "Öğrencilerimizi bu ecdat mesleğini tercih ettikleri  için özellikle kutluyor, eğitimlerinde ve hayatlarında kendilerine başarılar  diliyorum. Sizlerin çabaları ve gayretleriyle 15 Temmuz ihanet çetesinin  Peygamber ocağı olarak gördüğümüz kahraman ordumuzda yol açtığı tahribatı kısa  sürede ortadan kaldırmayı başardık." ifadelerini kullandı.

Milletin orduya ve askerlerine geçmişe nazaran çok daha büyük bir  samimiyetle ve kararlılıkla sarıldığının altını çizen Erdoğan, sözlerini şöyle  sürdürdü:

"Ordumuzun 15 Temmuz sonrasına ardı ardına yürüttüğü operasyonlarda ve  elde ettiği başarılarda bu büyük kucaklaşmanın çok önemli katkısı olduğuna  inanıyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte çok daha muhteşem başarılara  imza atacağız. Asker millet olarak ifade edilen bir ecdadın torunları olarak  zaferlerimizle tarihe yön verdik. Öyle ki 'bir zamanlar biz de millet, hem nasıl  milletmişiz, gelmişiz dünyaya, millet, milliyet nedir öğretmişiz' biz böyle bir  milletiz, sıradan değil. Birileri tarafından hasta adam olarak yaftalandığımız  dönemlerde dahi herkese parmak ısırtan başarılar kazandık."

Sadece son bir asırda yaşanılanların bile Türk ordusunun büyüklüğünü  ve gücünü göstermeye yeterli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir asır önce en zor şartlarda Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de,  İstiklal Harbi'nde destan yazan ordu işte bu orduydu. Kore halkının güvenliği ve  bağımsızlığı için vatanımızdan binlerce kilometre ötede cesaretle çarpışan yine  sizdiniz. Kıbrıs'ta katil çetelerinin zulmü altında inleyen kardeşlerimizi  kurtaran yine sizdiniz. Afganistan'dan Bosna'ya kadar sorumluluk üstlendiğiniz  misyon görevlerinde ülkemizi sizler gururla temsil ettiniz. Kahraman ordumuz dün  olduğu gibi bugün de istiklalimizin ve istikbalimizin teminatı olmaya devam  ediyor. Ülkemizi terör örgütlerini kullanarak kuşatmaya, karada, denizde ve  havada haklarımızı kullanmamızı engellemeye çalışanlar karşısında en büyük  gücümüz yine kahraman ordumuzdur.

Son 35 yıldır, terör örgütlerine dağları yine siz dar ettiniz.  Suriye'de Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında, İdlib'de, Irak'ın  kuzeyinde dünyayı kendine hayran bırakan zaferlere sizler imza attınız. Şimdi de  en yakın zamanda Münbiç'i ve Fırat'ın doğusunu terör örgütlerinden yine sizler  temizleyeceksiniz. Bölücü terör örgütünün başına Kandil'i de Sincar'ı da sizler  yıkacaksınız. Doğu Akdeniz ve Ege'deki haklarımıza giderek artan tecavüz  teşebbüslerini sizler durduracaksınız. Sınırlarımızın her bir karışında ve sınır  ötesinde ülkemize yönelen her tehdidi çelik gibi sinenizde sizler karşılamaya  devam edeceksiniz. Çünkü siz, bu milletin tunç yüreği, çelik yumruğu, karanlığı  delen gözü, geleceği kucaklayan kollarısınız. Siz kahramanlığın, atıldıktan sonra  bir daha dönmemek olduğuna iman etmiş 'ölürsem şehit, kalırsam gazi olurum'  inancıyla yola çıkmış Türk askerisiniz."

Eski Ordu Marşı'nı okuyan Erdoğan, "Ordumuz her daim muzaffer olsun  diyorum." dedi.

Aynısının Harbiye Marşı'nda, adeta Eski Ordu Marşı'na mukabele  niteliğinde olduğunu belirten Erdoğan, "Şahikalar üstünde meydan okur bu  erler/Yaklaşacak düşmana mezar olur bu yerler/Bağlayamaz bir kuvvet bu kasırga  milleti/Tarihlere sorun ki bize 'Ölmez Türk' derler." dizelerini okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarihi boyunca hep hakkın ve haklının yanında  yer alan bu kasırga milleti dün durduramadılar, inşallah bugün de yarın da  durduramayacaklar. Bana sizler gibi yol ve gaza arkadaşları nasip ettiği için  Rabbime ne kadar hamd etsem azdır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, öğrencilerin ramazanı şerifini tebrik ederek, "Ülkemizin  güvenliği ve milletimizin huzuru için gözlerini kırpmadan canlarını vermiş tüm  şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu mücadelede yer alıp da gazilik  unvanıyla şereflenen kardeşlerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Siz  değerli öğrencilerimize görev yapacağınız yerlerde şimdiden başarılar diliyor,  Rabbim hepinizi korusun, muhafaza eylesin, muzaffer eylesin." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.