Hava Durumu

Erdoğan Balkan Coğrafyası için şans

Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanı Shyqyri Bytyqi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan övgüyle söz ederek,"Erdoğan Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan ülkelerle ilgili girişimleri kadim dostluğun göstergesidir. Balkan coğrafyası için şanstır " dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2018 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2018 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Erdoğan Balkan Coğrafyası için şans

Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanı Shyqyri Bytyqi, Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz'ü makamında kabul etti. Gündüz, Bytygi'ye Türk bayrağı hediye etti.

Bilal KAYAALTI/ PRİŞTİNA

Bursa'nın sanayi ve ticaret merkezi olduğunu söyleyen Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanı Shyqyri Bytyqi, Bursa Hayat Gazetesi'ne konuştu. BTSO bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM), bünyesinde Kosovalı gençlerin meslek sahibi olmalarının önemli olduğunu kaydetti. Bakan Bytyqi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin kalkınması için gecesini gündüzüne katan bir lider olduğunu belirtti.

Kosova'dan bakınca Bursa'yı nasıl görüyorsunuz?

Şu bir gerçek ki, Kosova ile Türkiye arasında geçmişten gelen kardeşlik her geçen gün daha da güçlenerek devam ediyor. Bursa tekstil, ticaret, sanayi ve sanatkârların merkezi, dolayısıyla iş insanlarının birikim ve tecrübeleri sayesinde,  Balkanlara ilham oluyor. Kosovalı gençler de öğrendikleri mesleklerle üretime katkı koyacaklar, ekonomimiz güçlenecek. Şimdiye kadar ülkemizden şehrinize gelen çocuklarımız BUTGEM aracılığıyla el becerisi sahibi oldular. Geleceğin iş insanlarının kardeş ülkemizin şehrinde eğitim alması gurur verici. Bu adımlar sayesinde gelecekte her alanda güçlü bir ülke olacağız.

Bursa sanayisi sizin için ne anlama geliyor?

Gençliğimden beri Bursa'nın sanayi alanında gösterdiği başarıları takip ediyorum. Son 17 yılda Recep Tayyip Erdoğan'ın performansı sayesinde şehriniz inanılmaz bir gelişme gösterdi. İki yıl önce yaşanan darbe girişiminde sanayiniz etkilenmedi. Bu da Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu gösteriyor. AB ülkelerine seyahatlerim sırasında Bursa'da üretilen otomobilleri gördüğümde gözlerim yaşarıyor mutlu oluyorum. Sanayi demek güç demek, güçlü olmak demektir. Biz Kosovalılar olarak kardeş ülkenin kentinin istihdamın merkezi olmasından mutluluk duyuyoruz.

Türkiye ve Erdoğan Kosova için ne anlama geliyor?

Altını çizmem gereken bir husus varsa, Türkiye savaş sırasında nasıl bizim yanımızda durduysa şimdi de yanımızda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan ülkelerle ilgili gösterdiği çabaların tek bir sebebi vardır. O da kadim kardeşlik ve dostluktur. Erdoğan, çok akıllı bir lider, Balkan coğrafyasındaki kardeş ülkelerin güçlü olmasının ne anlama geldiğinin farkında. Dolayısıyla Başkan Recep Tayyip Erdoğan benim ve Kosovalılar için çok özel birisidir. Şunu hususun altını çizmek istiyorum, bağımsızlığın kıymetini bilmek gerekiyor. Biz çok çileler çektik, zulümler gördük. Feryadımızı duyan Türkiye ve Türk halkına minnettarız. Erdoğan, Türkiye'nin kalkınması için gecesini gündüzüne katan bir lider ve kendisini Balkan coğrafyası için şans olduğunu düşünüyorum.  Türkiye için ne istiyorsa, Kosova için de onu istiyor.

Recep Gündüz'ün çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz'ün Kosova'nın tanıtımına koyduğu katkıları alkışlıyorum. Eğitim ve meslek kursları alanında köprü vazifesi görüyor. Bursalı iş insanlarını ülkemize yatırım yapmaları için gayret gösteriyor. Bursa'da böyle bir STK'nın varlığı Kosova ve Türkiye için çok anlamlı. Bizim şehirlerimizde bulunan okullarla Bursa'daki birçok okul Gündüz'ün sayesinde kardeş oldular. Eğitim ve mesleki gelişim anlamında çok önemli bir girişim bu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.