Hava Durumu

Engelli vatandaş protez bacaklarına kavuştu!

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan engelli vatandaş Önder Engin, 2 yıl önce şeker hastalığı sebebiyle kaybettiği bacaklarının yerine yapılan protez bacaklara kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2018 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2018 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Engelli vatandaş protez bacaklarına kavuştu!

Saruhanlı'da ikamet eden evli ve 2 çocuk babası engelli Önder Engin'in bacakları şeker hastalığı sebebiyle 2 yıl önce kesildi. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Engin'i yeniden ayağa kaldırmak isteyen Saruhanlı Engelliler Derneği, protez bacak girişiminde bulundu. Derneğin çalışması sonrası 3 ay önce Engin için protez bacak yaptırılmaya başlandı. Bu 3 aylık süreçte Saruhanlı Belediyesinin tahsis ettiği araç ile Manisa'ya protez bacak egzersizlerine gidip gelen Engin, sonunda bacaklarına kavuşarak ayakta durabildi ve tekerlekli sandalye ile gittiği Manisa'dan yürüyerek döndü. 
Protez bacakları takıldıktan sonra bir süre yürümeye çalışan Önder Engin, yürümenin heyecanını ve mutluluğunu 2 sene sonra tekrardan yaşadığını ve bunun tarifi imkansız bir duygu olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 


"Yürümenin heyecanını ve güzelliğini yaşadım gayet mutluyum. Ayaklarım 2016 yılında şeker hastalığından dolayı kesildi. Şimdi bu haldeyim ama kendime güvenmeye başladım. Bu yüzden kendimi kanıtlamak istiyorum yürümek için. İnşallah Allah'ın izniyle hepsi olacak. Yürümeyi, ayakta durabilmeyi çok özlemişim. Bana bu duyguyu tekrardan yaşamamda yardımcı olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Saruhanlı Belediyesi çalışanı Harun Cengiz 3 aydır haftada en az 3 defa beni Manisa'ya egzersizler için götürdü getirdi. Her defasında beni kucağına alarak arabaya bindirdi, indirdi. Çok emeği geçti bana, hakkını helal etsin. Bunun yanı sıra Saruhanlı Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman'a, yardımcısı Kazım başkanımıza, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı'ya vermiş olduğu desteklerden dolayı saygılarımı sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Protez ücretinin çoğunluğu SGK tarafından karşılandı ama benim ödemem gereken kısmı hala duruyor. Derneğimiz benim ödemem gereken miktarın birazını ödedi ama geri kalanı duruyor, benimde ödeyebilecek durumum yok. Bu konuda vatandaşlarımızdan yardım bekliyorum. Biliyorum bizim insanımız zor durumda olanın elinden tutar, bana da birisinin yardımcı olacağını biliyorum. Şimdiden teşekkür ederim." 


"Duyarlı yardımsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz" 
Önder Engin'in bundan sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olmadan hayatını sürdürebileceğini ve bunun bir engelli için çok önemli bir durum olduğunu aktaran Saruhanlı Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Usman, "Saruhanlı Engelliler Derneği olarak üyemiz olan Önder Engin kardeşimizin iki bacağı da 2 yıl önce şeker hastalığından dolayı kesilmişti. Biz yönetim kurulu olarak karar aldık, bu arkadaşımızı sosyal hayata daha rahat çıkabilmesi için protez bacak yaptırmaya karar verdik. Bu protezler biraz maliyetli oldu. Protez ücretinin hasta tarafından ödenecek tutarı bin 500 lira. Bu ücretin bir kısmını derneğimiz tarafından ödendi ama kalan kısmı için bu konuda duyarlı yardımsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Önder kardeşimiz bundan sonraki hayatında inşallah tekerlikli sandalyeye bağımlı olmadan hayatını sürdürecektir. Bir engellimizin daha elinden tutarak hayata bağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.