Hava Durumu

Emekliye promosyonda flaş gelişme!

Emeklilere verilecek olan banka promosyonu kapsamında PTT ile SGK arasında protokol imzalandı. Ayrıca emeklilerin alacakları promosyon için Sosyal Güvenlik Kurumu 6 banka ile anlaştı. Ziraat, Garanti, İş Bankası, Akbank, Finansbank, ve ING kendisinden promosyon alacak emeklilere ödeme yapacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2017 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2017 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Emekliye promosyonda flaş gelişme!

Emekli promosyon ücreti ne kadar olacak? Milyonlarca kişi emekliye promosyon ile ilgili son dakika gelişmeleri merak ediyor. İşte emekli promosyonuyla ilgili tüm detaylar. Emekliye promosyon ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Emeklilere verilecek olan banka promosyonu kapsamında PTT ile SGK arasında protokol imzalandı. Emekli maaşı ödeyen bankalar 2017 ile birlikte promosyon ödemelerine başlıyor. 3 yıllık sözleşme karşılığı 11.5 milyon emekliye tek seferde 300 - 450 TL aralığında ek ödeme yapılacak.

EMEKLİLER PROMOSYON İÇİN HANGİ YOLU İZLEYECEK?

Emeklilerin alacakları promosyon için Sosyal Güvenlik Kurumu 6 banka ile anlaştı. Ziraat, Garanti, İş Bankası, Akbank, Finansbank, ve ING kendisinden promosyon alacak emeklilere ödeme yapacağını duyurdu. Bunlara yenileri de eklenecek ve emekliler seçimini yapacak. Seçim yaparken dikkat etmeniz gereken hususlar var. Promosyon almak için emekliler hangi yolları izleyecek?

1)ÖNCE BANKANIZI SEÇİN: Emeklilerin istediği bankadan maaşını alabilecek. Öncelikle promosyon veren bankalardan birisini seçin. Bu konuda acele etmeyin. Çünkü yeni bankalar listeye eklenecek. Bu rekabet belki de ödemeleri yükseltecek. O yüzden Mart ayına kadar beklemekte fayda var.

2) BANKADA SÖZLEŞME YAPILACAK: SGK'nın protokolü gereğince bankalar bu şartlarda emekliler ile sözleşme yapacak. Bunun için nüfus cüzdanınızla bankaya gidin. Size imzalatılacak belgeleri çok iyi okuyun.

3) FATURA TALİMATI: Seçtiğiniz bankaya en az iki faturanızı otomatik ödeme talimatı vermeniz lazım. Bu sizin işinizi de kolaylaştıracak. Fatura ödemeleri için bir para vermeyeceksiniz. Fatura ödeme gününde hesabınızda mutlaka para bulundurun. Yoksa faiz ödersiniz dikkat.

4) KREDİLİ ÜRÜN KULLANIMI: Banka sizden ayrıca kredili bir ürün kullanmanızı isteyecek. Bu ya kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı olacak. Kredi kartını da kredili mevduat hesabını da aktif kullanmak zorunda değilsiniz. Bu hesabı açtırıp paraya dokunmazsanız faiz ödemezsiniz. Kredi kartını da kullanmadığınızda ya da harcamalarınızı kredilendirmediğinizde yine faiz ödemezsiniz. Maaşınızdan fazla para çekmemeye çalışın. Böylece kredili hesaba dokunmamış olursunuz.

5) 3 YILLIK ANLAŞMA OLACAK: Banka ile yapacağınız sözleşme 3 yıl için geçerli olacak. Böylece 3 yıl aynı bankadan maaşınızı çekeceksiniz bunu unutmayın.

6) PARA PEŞİN ÖDENECEK: Promosyon parası emeklilere anlaşma yapar yapmaz tek seferde ve peşin olarak ödenecek.

7) BU MİKTARDAN AZ OLAMAYACAK: Bankalar, maaşı 1000 liranın altında olan emeklilere 300 lira 1000-20000 lira arasında olanlara 375 lira 2000 liranın üzerinde olanlara 450 lira ödeyecek. Bundan az veremeyecekler. Ancak daha f azla vermeleri serbest.

8) HESABINIZ VARSA DİKKAT: Maaş aldığınız banka promosyon protokolü imzaladıysa para otomatik ödenmeyecek. Bankayla yine sözleşme yapmak gerekecek unutmayın.

9)ÖDEME MARTTA BAŞLIYOR: Promosyon ödemeleri Mart ayından itibaren başlayıp Nisan ve Mayıs'ta da devam edecek. Bankalar emeklileri bekletemeyecek

10) KARŞILAŞTIRMA YAPIN: Tek bir banka ile görüşmeyin. Tüm bankaların şartlarına bakıp öyle karar verin. Sizin için hangi banka avantajlı ise o bankayı seçin.


MAAŞLAR 1000 LİRANIN ÜZERİNDE

Maaş Emekli sayısı

1000 liranın altı 2.3 milyon kişi

1000-2000 lira arası 8.5 milyon kişi

2000 lira üstü 791 bin kişi


KİM NE KADAR ALACAK

Maaş Promosyon

1000 TL altı 300 Lira

1000-2000 TL arası 375 Lira

2000 TL üstü 450 Lira

EMEKLİYE PROMOSYON MAAŞA GÖRE DEĞİŞECEK

Başbakan Binali Yıldırım, önceki akşam katıldığı programda, emeklilere promosyon için "Olabilecek en iyi şartları emeklilerimizin lehine sağlamak için gerekli gayreti gösteriyoruz. Bunu da yakında herhalde bir karara bağlarız ve emeklilerimize duyururuz" açıklamasını yaptı. Bankalardan teklif beklediklerini belirten Yıldırım, "Diyoruz ki; '3 yıllık süre için maaşı bin, 2 bin, 3 bin lira olan emekliler için ne vereceksiniz, defaten?' Bankalar onun çalışmasını yapıyor" şeklinde konuştu. Başbakan Yıldırım, promosyonda izlenecek yolu da şöyle açıkladı: "3 yıllığına bir sefer her yılın Ocak ayında bir ilave para yatacak hesaplara. Sonraki 3 yılda bir daha yatacak." Başbakan'ın açıklamaları, promosyonun emeklilerin maaşına göre değişeceğini, belirlenecek tutarın 3'er yıllık periyodlarla ödeneceğini ortaya koydu. Yine Başbakan'ın promosyonun yakında karara bağlanabileceği yolundaki sözleri ve yol haritasına ilişkin açıklaması, önümüzdeki Ocak ayında ödemenin yapılacağı beklentisi yarattı. Gözler şimdi bankaların tekliflerine çevrildi. Emekliler, bankalardan beklentilerini karşılayacak teklif bekliyor.

Promosyon almak isteyen emekliler şu kademeleri geçecek:

- Öncelikle hangi bankadan emekli maaşı alacağına karar verecek. Yüksek promosyon veren bankayı seçme hakkı var

- Seçtiği bankaya giderek 3 yıllık maaş sözleşmesi imzalayacak.
Bu süre içinde başka bankaya geçemeyecek 

- Bankaya iki tane faturasını (elektrik, telefon gibi) otomatik ödeme talimatı verecek. Bunun için ayrıca bir para ödemeyecek.
Buna ilaveten kredi alacak ya da kredili mevduat hesabı açtıracak.

- Banka bu sözleşmenin ardından emekliye maaşına göre parasını hemen ve tek seferde ödeyecek.

- Maaşı 1000 liranın altındakilere en az 300 lira, 1000-2000 lira arasında olanlara 375 lira, 2000 liranın üstündekilere 450 lira ödenecek. Banka bu miktarları isterse artırabilecek

- Emekli maaşı kaç lira olursa olsun ATM'den ücretsiz ve tek seferde çekebilecek.

- Hesabı dolayısıyla emekliden hesap işletim ücreti alınamayacak.

- Şu anda hesabı bulunan banka promosyon protokolü imzalamışsa emekli yukardaki şartlarda sözleşme yapıp bankasında devam edebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.