Hava Durumu

Emekliye bayram ikramyesinin tarihi belli oldu!

Bayram ikramiyesi ile yüzleri gülen emekliler Ramazan Bayramı sonrasında Kurban Bayramında da ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyorlar. İlk olarak geçtiğimiz Ramazan Bayramında hayata geçen emekliye biner lira bayram ikramiyesi uygulaması Kurbanda da olacak mı? Emekliler Kurban Bayramında ikramiye alacak mı?

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2018 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2018 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Emekliye bayram ikramyesinin tarihi belli oldu!

2018 yılı Ramazan ayı öncesinde aldıkları bayram ikramiyesi ödemesi ile yüzleri gülen emekliler sayılı günler kalan Kurban Bayramında ikramiye alıp almayacaklarını merak ediliyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde hesaplarında olmasını arzu ettikleri emekli bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını ise araştırmaya başladılar. Peki, 2018 Kurban Bayramında emekliye bayram ikramiyesi var mı? Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek? İşte, konuya ilişkin tüm detaylar...

BAYRAM İKRAMİYESİ 16-17 AĞUSTOS'TA HESAPLARDA

Geçen bayram Arefe günü öncesinde yatırılan bayram ikramiyesinin Kurban bayramında da 20 Ağustos arefe günü öncesinde hesaplarda olması bekleniyordu. Ramazan bayramında bir hafta öncesinde yatırılan emekli ikramiyesi, Kurban Bayramı öncesinde 16-17 Ağustos tarihlerinde hesaplarda olacak. Bağ-Kur ve SSK ile emekli olanlar 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklileri ise 17 Ağustos tarihinde bayram ikramiyelerine kavuşacaklar. Emeklilere ikramiyeleri yatmadan önce SMS ile mesaj gönderimi yapılacak. Maaş aldığınız bankaya kayıtlı olan numaraya gelecek 'ikramiyeniz yatmıştır' mesajının ardından paranızı çekebilirsiniz. Ayrıca SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ağustos'ta bayram nedeniyle maaşlarının erken ödenmesi söz konusu olabilecek.

"KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE TAKDİM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 100 günlük eylem planı konuşmasında emeklilerin ikramiyeleri hakkında da ifadelerde bulundu. Erdoğan ikramiyelerin bayram öncesinde takdim edileceğini söyleyerek, "Emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah kurban bayramı öncesi takdim ediyoruz. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözünü yerine getiriyoruz. " dedi.

NE KADAR İKRAMİYE ÖDENECEK?

Hiçbir şekilde kesinti yapılmayan ve haczedilemeyen ikramiyeler geçen bayram olduğu gibi bin lira tutarında ödenecek. Kişiden kişiye değişmeyecek olan ikramiye ödemeleri maaşlara bakılmaksızın emekli ve malullere bin lira olarak ödenecek. Öteki grupların ödemelerinde ise hisse ve iş görmezlik derecesi dikkate alınacak.

HER YIL İKRAMİYE

2018 yılı itibariyle emekli vatandaşlara ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi yılda iki kez biner lira ödeme olarak kararlaştırılmıştı. Geçtiğimiz Ramazan bayramı öncesinde hesaplarda olan bin lira ikramiyenin Kurban Bayramı öncesinde de ödenip ödenmeyeceği merak konusu oldu. Yasa kapsamına alınan bin lira bayram ikramiyesi bu bayram ve önümüzdeki senelerde her bayram ödenecek. İkramiye düzenlemesinde yer alan "her yıl" ibaresi gereğince Kurban bayramında da ikramiye ödenecek. 

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.

BİN LİRADAN AZ ÖDEME ALANLAR!

Emekli bayram ikramiyesi normal şartlarda hiçbir bölünme ve kesilmeye uğramazken hisseli olarak dul ve yetim aylığı alanlara payları bölüştürülecek. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanlar hisseli olarak ödeme alacak. Örneğin, ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50'si bağlanmış olan eşe 500 lira; yüzde 25'i bağlanmış olan kızına ise 250 lira ikramiye ödenecek. 

Herhangi bir işte çalışmadığı, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almadığı için eşinin aylığının yüzde 75'ini almakta olan dul eşe ise 750 lira ikramiye verilecek.

İş kazası ve meslek hastalığı dolayısıyla sürekli iş göremezlik geliri alanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenecek.

Meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olanlara 250 lira, yüzde 45 olanlara 450 lira ikramiye ödenecek.

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yer alan dini günler takvimine göre Kurban Bayramı:

1. günü 21 Ağustos Salı 2018,

2. günü 22 Ağustos Çarşamba 2018,

3. günü 23 Ağustos Perşembe 2018,

4. günü 24 Ağustos Cuma 2018, olarak belirlenmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.