Hava Durumu

Eğitime hareket kattılar

Erzincan Çayırlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü "Eğitime Hareket Kat" projesi ile Hareketsizlikten doğan hastalıkların önüne geçmek ve uzun süren ders saatlerinde verimliliği en üst düzeye çıkarmak için önemli bir adım attı

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2018 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2018 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Eğitime hareket kattılar

Çayırlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Ziya Gökalp Ortaokulu Beden eğitimi Öğretmeni Mehmet Yıldız'ın hazırladığı ve koordinatörü olduğu 4006 TÜBİTAK projesi olarak da kabul edilen "Eğitime Hareket Kat(Obezite ile Mücadele ve ders motivasyonunu arttırma" projesi öğretmen ve öğrenciler tarafından ilgi ile karşılandı. 
Proje Yöneticisi olan Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Yıldız tarafından okulda uygulanan proje ile öğrenciler derslerinde daha başarılı oluyorlar. 
Projenin uygulanması hakkında bilgiler veren Mehmet Yıldız, hafta içi her gün 1,3, ve 6. Derslerin 20. dakikasında öğretmenin öğrencilere rehberlik etmesi ile 10 harekette oluşan egzersizleri 2 dakikada sırası ile yaptıklarını söyledi. 
Beden Eğitimi Öğretmeni ve proje koordinatörü Mehmet Yıldız, uygulamaya koydukları proje ile ilgili açılamasında; "Günümüzde toplum ve bireyi tehdit eden hemen hemen bütün hastalık ve rahatsızlıkların az ya da çok fiziksel aktivite ile ilişkisi var. Egzersiz yoksunluğu veya yetersizliği küçük yaşlarda başlamakta ve büyük sıkıntılar yaşatmakta. 
Uzayan eğitim süreleri göz önüne alındığında öğrencilerin ciddi bir hareketsiz yaşama maruz kaldığı görülüyor. Hareketsizlikten dolayı obezite, iskelet problemleri, kalp rahatsızlıkları vb. hastalıklar meydana geliyor. 
Eğitim öğretimde verimliliği üst düzeye çıkarmak için hareketli bir ortam hazırlanmalı, öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimi desteklenmelidir. 
Bu nedenle bizler de bu proje ile bu sorunların önüne geçmek adına önemli bir adım attığımızı düşünüyoruz. 
Beklediğimiz sonuçlar ise; 
- Ders motivasyonunu arttırma ve verimliliği en üst düzeye çıkarır. 
-Hareketsizliğin önüne geçer. 
-Hareketsizlikten doğan obeziteye engel olur. 
- Kendinize olan güven duygunuzu arttırır. 
- Fiziksel zindeliğinizi geliştirerek, hayata daha yaratıcı olarak adapte olmanızı sağlar. 
- Vücudunuzun dik durmasının gelişmesini sağlar. 
- Zihinsel uyanıklılığınızı artırır. 
- İyi bir fiziksel görünüş sağlar 
-Endişe ve kuruntularınızı azaltır. 
-Yaralanmalara karşı korunmayı sağlar. 
-Soğuk ortamlara çabuk adapte olma kabiliyetinizi artırır. 
-Bel ağrılarının hafiflemesine ve kurtulmanıza yardımcı olur 
-Eklem esnekliğini korur ve gelişmesine yardımcı olur. 
- Fazla kalorilerin yakılmasına yardımcı olur" dedi. 

Proje hakkında bilgiler veren Çayırlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Mustafa Güneş, özellikle okul sağlığı kapsamında obezite ile mücadele ve öğrencileri 40 dakikalık ders esnasında ilgilerini odaklamayı amaçlayan projenin, Mart ayı itibari ile müdürlüklerine bağlı tüm ilk, orta ve liselerde uygulanmaya başladığını söyledi. 
Muhammet Mustafa Güneş, özellikle buy projede hareketsizlikten doğan rahatsızlıkların önüne geçmek ve uzun süren ders saatlerinde verimliliği en üst düzeye çıkarmayı hedeflediklerini, öğrencilerinde projeye olan ilgilerinin üst düzeyde olduğunu söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.