Hava Durumu

Edelman'dan FETÖ ağzıyla Türkiye yorumu

Eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, Türkiye hakkında FETÖ argümanlarıyla değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2016 01:57
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 01:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Edelman'dan FETÖ ağzıyla Türkiye yorumu

Bir süredir Türkiye'ye operasyon üzerine operasyon düzenleyen çevreler, üst üste aldıkları başarısız sonuçlara rağmen yine boş durmuyor.

Son olarak Türk ekonomisi üzerinde operasyon deneyen güçler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı hamleler karşısında çileden çıktı. Bu kez de "Türkiye iç savaşa gidiyor" söylemleriyle yeni bir algı oluşturulmaya çalışılıyor.

FETÖ'CÜ İSİMLERLE TÜRKİYE ANALİZİ

Washington'da Bipartisan Policy Center- Partilerüstü Siyaset Merkezi tarafından düzenlenen bir panelde Türk Amerikan ilişkileri ele alındı.

FETÖ'cü Amberin Zaman'ın da hazır bulunduğu panelde konuşan Amerika'nın eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, FETÖ'nün kullandığı argümanlarla Türkiye'yi değerlendirdi. Edelman "Türkiye iç savaşa gidiyor" dedi.

"TÜRKİYE'YE, 'BİZİ REHİN ALMAYIN, ŞANTAJ YAPMAYIN' DİYELİM

Eric Edelman, İncirlik konusunda şantaj yapılmaması gerektiğini, Türkiye ile açık net bir şekilde konuşulması gerektiğini belirtti: "'İncirlik'i 60 yıldır kullanıyoruz, sizle yolumuza devam etmek istiyoruz, NATO müttefikinden bazı beklentilerimiz var, şantaja uğramamak, rehin olarak alınmamak gibi.. Siz bizi eleştirebilirsiniz ama biz de Türkiye'de olanları kamuoyunda açıkça dile getireceğiz' denilebilir."

"TÜRKİYE İÇ SAVAŞA GİDİYOR"

Türkiye'nin iç politikasını anlamadan dış politikasını anlamanın zor olduğunu söyleyen Edelman Türkiye'nin bir iç savaşın eşiğine doğru ilerlediğini, bunun Türkiye ve bölge için çok tehlikeli olduğunu, böylesi bir durumun Amerika'nın çıkarlarına da ters düştüğünü söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.