Hava Durumu

Dünyanın ilk patentli saç örgüsü bir Türke ait

Kendi tasarımı olan saç örgüsünün patentini alan Hanife Tunç Elgün, bu stili tüm Türkiye'ye yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dünyanın ilk patentli saç örgüsü bir Türke ait

Özel bir yarışmaya katılmak için yeni bir saç stili arayışına giren Hanife Tunç Elgün, çalışmalarının sonunda 'nif örgüsünü' tasarladı. Nif örgüsünün patentini alarak dünyada bir ilki gerçekleştiren Elgün, Eskişehir'de defile düzenleyerek tasarımlarını vatandaşların beğenisine sundu.

Dünyada bu örgüyü yapan ilk kişi olduğunu ve bunun daha da yayılmasını arzuladıklarını belirten Hanife Tunç Elgün, "Türkiye'de ilk defa patentli saç alan kişi benim. Dünyada ilk defa bu örgü bende. 'Bu örgüyü tanıtalım' dedik. Yarışmalarda, defilelerde hep çok beğeniliyordu. Kendi adımıza tanıtalım diye 'Bir defile yapalım' dedim" şeklinde konuştu.

"Geleceğe dair planlarımız bizde kalsın"

Hanife Tunç Elgün, çalışmaları esnasında eşi Musa Elgün'den çok büyük destek gördüğünü belirterek, kendisine teşekkür etti. İlerleyen senelere dair hedeflerinin büyük olduğunu ancak bunun sır olarak kalmasını istediklerini aktaran Elgün, "Geleceğe dair planlarımız var ama onları söylemesem daha iyi olur. Sürpriz olsun. Ancak hedeflerimizin büyük olduğunun bilinmesini istiyorum. Biz bir ilki gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

"Yüzün ifadesine ve saç şekline göre örgü süresi değişebiliyor"

Nif örgüsünün yüz ifadesi ve saç şekline göre yapıldığını vurgulayan Elgün, konuyla ilgili şunları kaydetti:
"10 dakikada da örülüyor, 1 saatte de örülüyor. Yüzün ifadesine ve saç şekline göre değişiklik gösteriyor. Örgüyü yaparken her detaya dikkat ediyoruz. Saçın, yüze yakışması gerekiyor. Bunları önceden planlıyoruz. İnşallah nif örgüsünde daha da ilerleriz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.