Hava Durumu

Dünyanın gözü bu zirvede! Putin'den flaş açıklama

Rusya'nın Soçi kentinde Türkiye, Rusya ve İran liderlerinin katıldığı üçlü Suriye zirvesi başladı. Putin, "Türkiye ve İran sayesinde Suriye'de DEAŞ engellendi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dünyanın gözü bu zirvede! Putin'den flaş açıklama

Suriye'de çözüm için tüm gözler Soçi'de devlet başkanları düzeyinde Türkiye, Rusya ve İran arasında yapılacak üçlü zirveye çevrildi. Kritik zirve öncesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, önce Soçi'de Suriye Devlet Başkanı Esad'ı ağırladı.

Ardından telefonda ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüştü.

Terör örgütü DEAŞ, Suriye'de elinde tuttuğu tüm alanları kaybederken, askeri operasyonlarda son noktaya gelinmesi, tarafları siyasi çözüm arayışlarına itti. Astana sürecinin garantör ülkeleri Türkiye, Rusya ve İran devlet başkanları düzeyinde bir araya gelerek krizin çözümünü masaya yatıracak.

Rusya'nın Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'ni gündeme getirmesi beklenirken Türkiye'nin Afrin ve terör örgütü YPG'nin durumunu masaya yatıracağı düşünülüyor. Son bir hafta içerisinde üç ülkenin Dışişleri Bakanları Antalya'da, Genelkurmay Başkanları ise yine Soçi'de bir araya gelmişti.


İŞTE TARİHİ ZİRVEDE YAŞANAN TÜM GELİŞMELER

- Soçi'de Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin katıldığı üçlü zirve başladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'nin DEAŞ tarafından ele geçirilmesini engellediği için Türkiye ve İran'a teşekkür etti. 

- Putin, "İç savaşı bitirmek için gerçek bir fırsat var" ifadelerini kullandı. Putin, Suriye'de uzlaşmanın Cenevre süreciyle tamamlanacağını söylerken, Erdoğan ve Ruhani'ye "Şimdi yeni bir aşamaya geçiyoruz" dedi.

- Putin, Suriye'de anlaşma için Suriye hükümeti dahil tüm tarafların taviz ve imtiyazlarda bulunması gerektiğini söyledi.

ÜÇLÜ ZİRVE BAŞLADI

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Soçi'de Sanatoryum Rus'taki Suriye konulu üçlü zirvesi saat 16.40'ta başladı. 

BAŞBAKAN YILDIRIM: ÖNEMLİ BİR KARAR AÇIKLANACAK

- Başbakan Binali Yıldırım, "Soçi'de Suriye zirvesinde çok önemli bir karar açıklanacak" dedi.

ERDOĞAN- RUHANİ GÖRÜŞMESİ

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, Soçi'de Sanatoryum Rus'taki görüşmesi sona erdi. Görüşme 40 dakika sürdü.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin, Soçi'de Sanatoryum Rus'taki görüşmesi saat 15.50'de başladı. 

ERDOĞAN SOÇİ'DE

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak özel uçak "TUR" ile saat 14.55'te Rusya'nın Soçi kentine geldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.