Hava Durumu

'Dünyanın en hızlı kadını' hayatını kaybetti

Tehlikeli sahnelerde dublörlük yapan Kitty O'Neil 72 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Dünyanın en hızlı kadını'  hayatını kaybetti

Birçok rekora imza atan ve cesaretiyle nam salan Kitty O'Neil, 2 Kasım'da zatürre nedeniyle Güney Dakota'da hayatını kaybetti. O'Neil'in ölümü yerel bir cenaze evinin yöneticisi Lisa Carlsen tarafından doğrulandı.

O'Neil, kanser nedeniyle geçirdiği iki operasyonun ardından 20'li yaşlarında motosiklet, sürat teknesi yarışlarına katılmış, otel çatılarından, helikopterlerden atlamıştı. 1970'li yıllarda Wondar Woman'ı canlandıran Lynda Carter'a dublörük eden O'Neil, saatte 160 kilometre hızla su kayağı yaparak 'dünyanın en hızlı kadını' olarak anılmaya başlanmıştı. O'Neil ayrıca 1978 yılında güney Oregon'da kurumuş bir göl yatağında bir roket arabayla saatte 965 kilometre hıza ulaşmıştı.

Hollywood'un dublörlük ajansı Stunts Unlimited'a katılan ilk kadın olan cesur dublör ayrıca 1979 yılında Wonder Woman dizisi için Los Angeles'taki Hilton otelin balkonundan 38 metre yükseklikten bir atlayış gerçekleştirerek rekor kırmıştı. O'Neil'ın 54 metre yükseklikteki helikopterden yaptığı atlayış da bir rekor niteliğindeydi.

Diğer yandan O'Neil, 5 yaşındayken geçirdiği bir hastalık nedeniyle işitme yetisini de kaybetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.