Hava Durumu

Dünya tehlikede! Yaklaşıyor

NASA, SP1 olarak adlandırılan büyük bir asteroidin dünyaya yaklaştığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2018 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2018 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dünya tehlikede! Yaklaşıyor

ABD uzay ajansı NASA, SP1 olarak adlandırılan büyük bir asteroidin dünyaya yaklaştığını bildirdi.

Asteroidin tam boyutu bilinmemekle beraber NASA'ya göre, uzunluğu 70 ila 160 metre arasında olduğu tahmin ediliyor. Sputnik'in, Daily Express'e dayandırdığı habere göre, asteroidin yüksekliğinin ünlü Big Ben veya Londra'daki Ferris Wheel'in yüksekliğini aşabileceğini belirtildi. 

Hareket ettiği hız saatte yaklaşık 36.700 mil (saatte yaklaşık 60.000 kilometre) olan SP1'in, dünya ile arasındaki en kısa mesafe 3 Ekim'de gerçekleşecek. Asteroid dünyaya 0.03926 astronomik mesafeden yani Dünya'dan Ay'a olan mesafenin 15 katından daha fazla olan 5.39 milyon kilometrelik mesafeden geçecek.

Bununla beraber geçtiğimiz hafta NASA, Dünya'yı kurtaracak bir proje üzerinde çalıştığını açıkladı. Tabii ki Dünya'yı kurtaracak olarak lanse edilmesi işin biraz kurgusuymuş gibi geliyor ancak gerçekten de bu proje bizler için yararlı olabilir.

Yeni bir asteroid tehlikesi gündemde!

NASA ve ESA'nın ortaklaşa yürüttüğü Aida projesi, tehdit oluşturan asteroidleri Dünya'dan uzaklaştırmak adına bizlere yardım edecek. Eğer bu proje sağlamlığını kanıtlarsa Dünya'yı tehdit eden asteroidler, gezegenimize ulaşmadan önce başka bir yörüngeye gönderilecek. 

Şimdilik DART adı verilen testlerle aşamadan geçirilen proje, herhangi bir sorun çıkarmazsa ilk uçuşunu 2020'de yapacak. Dünya yörüngesinde görev yapması beklenen uzay aracı, önce yeryüzünde denenecek.

DART testlerinin bir diğer önemli faydası, uzay boşluğunda sürüklenen asteroitlerin yapılarını anlamamıza da yardımcı olacak. Uzay aracı yaklaşan astreoidin bütün fiziksel özelliklerinin hesaplanmasını sağlayacak, böylece farklı türlerdeki astreoidlere karşı koymak mümkün olacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.