Hava Durumu

Down sendromlu gencin hayali gerçek oldu

Down sendromlu "Başkan" lakaplı Mehmet Ali Şavk'ın hayali gerçek oldu. Şavk, tıpkı siyasetçiler gibi otomobille şehir turu attı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Down sendromlu gencin hayali gerçek oldu

Mersin'in Erdemli ilçesinde siyasetçilere duyduğu ilgiyle tanınan ve ilçede 'başkan' lakabıyla bilinen down sendromlu Mehmet Ali Şavk, senin için ne yapabiliriz sorusuna, "Ben de siyasetçiler gibi süslü arabada gezmek istiyorum' diye cevap verdi.

Bunun üzerine Saadet Partisi Erdemli ilçe başkanı ve yönetimi 'Başkan' lakaplı Mehmet Ali Şavk'ın isteğini yerine getirmek için harekete geçti. Cumhuriyet Meydanında balonlarla süslenmiş otomobile binen Şavk, tıpkı siyasetçiler gibi otomobilin üzerinden vatandaşları selamladı. Ortaya ilginç görüntüler çıkarken, vatandaşlar 'helal başkan' diyerek, sürücülerde korna çalarak destek verdi. Şavk, ilçenin kalabalık caddelerinde yaklaşık 40 dakika boyunca vatandaşları selamladı.

Saadet Partisi Erdemli İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, "21 Mart Dünya Down Sendromu Günü" kapsamında down sendromlu Mehmet Ali Şavk'ın isteğini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.Yıldız, "Saadet Partisi ilçe başkanlığı olarak bu güne dikkat çekmek için başkanımız Mehmet Ali Bey özelinde, başkanımız ilçemizde Mehmet Ali Başkan olarak tanınır. Başkanımızın şahsında bu güne dikkat çekmek istedik. Ben, başkanımız bize eşlik ettiği için teşekkür ediyorum" dedi.

Gezi sonrası oldukça sevinçli olduğu gözlenen 'Başkan' lakaplı down sedromlu Mehmet Ali Şavk ise "Çok iyiyim ve sakinim. Şeref duydum. Ne mutlu Türküm diye" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.