Hava Durumu

Doruk'ta 'Prematüre Günü'

Prematüre bebeklere farkındalık oluşturmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi Doruk Sağlık Grubunun Yıldırım Hastanesi'nde  de Dünya Prematüre Günü kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Doruk'ta 'Prematüre Günü'

Ülkemizde her 10 bebekten birisinin erken doğduğu ve erken doğumunun etkenleri arasında ikiz, üçüz ve beşiz gibi gebelikler, annenin beslenmesi, moral seviyesi ve çevresel faktörler olduğunu söyleyen Doruk Yıldırım Hastanesi Uz. Dr. Birgül Mutlu, prematürenin bir hastalık olmadığını aksine mucizenin başlangıcı olduğunu dile getirdi.

HER YIL 150 BİN PREMATÜRE BEBEK DOĞUYOR

Uz. Dr. Mutlu, "Prematürelik, çok önemli bir sağlık sorunudur. Ülkemizde her yıl 150 bin prematüre bebek doğumu gerçekleşiyor ve bu doğan bebeklerin 50 bini 1000 gramın altında doğuyor. Gelişimini tamamlayamadan dünyaya gelmiş bebekler hayata tutunmaya çalışıyor. Bu durumu fark edelim, fark ettirelim. Ülkemizde halen bebek ölümlerinin nedenleri arasında birinci sırada erken doğum ve onun getirdiği sorunlar yer alıyor. Bu nedenle konu çok önemli ve eğer yeterli önlem alınmaz, yeterli sayıda yeni doğan uzmanı hekim ve hemşire yetiştirilmezse ve yeterli teknolojik yatırım yapılmazsa bu bebekler ölmeye veya sakat kalmaya devam edecekler. Prematüre günü olan 17 Kasımı bizler prematüre bebeklerin doğum günü olarak görüyor ve kutlamalar yapıyoruz." Zamanından önce doğan ve hayatta kalmayı başaran mucize bebeklerin konuşma yapan aileler bu zor süreçte yaşadıklarını, anılarını, düşüncelerini aktardılar ve mucizelerinin hayata tutunmasına yardımcı olan tüm doktor, hemşire ve hastane personeline teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından tüm aileler ve çocuklar kutlama pastasını kesip gönüllerince eğlenmenin tadını çıkardılar. Etkinliğe beşizleri 21 aylık olan Hatice ve Fatih Yılmaz çifti de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.