Hava Durumu

Dolar ve Euroda rekor

Dolar/TL, 3,98 zirvesini görürken, euro/TL rekoru 4,6753 seviyesine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dolar ve Euroda rekor

Türk Lirası, yeni güne kayıplarla başladı. Piyasada her gün yeni bir rekor kırılırken, bu sabah da TL; dolar, euro ve sterlin karşısında rekor düşüş yaşıyor. Dolar 3,98'e çıkarak tarihi zirveyi yeniledi. Euro 4,6753 ile rekor kırarken, Sterlin de 5.2792 ile yeni zirvesini gördü.

Uzmanlar, kurdaki aşırı volatilitede ABD ile yaşanan gerilimin etkili olduğu belirtiliyor.

Yurt içinde, döviz kurlarındaki yükselişin ivme kazanması sonrası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) sıkılaştırma adımlarına devam ettiği görüldü. TCMB, dün bankaların fonlama maliyetini yüzde 12'lerden yüzde 12,25'e çıkaracak adımı atarken, aynı zamanda TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesine de devam etti. Buna karşın döviz kurlarındaki yükselişin sürmesi dikkati çekiyor. 

MERKEZ BANKASI DÜN UZUN ZAMANDAN BERİ İLK DEFA FAİZLE İLGİLİ ÖRTÜLÜ BİR ADIM ATTI

Küresel piyasalar artan risk iştahı ile pozitif seyrini sürdürürken, bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının yatırımcıların odağında olacağı belirtiliyor. 

Uzmanlar, bugün Rusya'nın Soçi kentinde gerçekleşecek Türkiye, Rusya ve İran zirvesinden gelecek haberler ve açıklanacak makroekonomik verilerin takip edileceğini, akşam saatlerinde yayımlanacak Fed tutanaklarının ise küresel risk iştahı üzerinde belirleyici olacağını kaydetti. Soçi'den gelecek Suriye ile ilgili haberlerin de jeopolitik risk algısı üzerinde etkili olabileceği öngörülüyor.

ntv

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.