Hava Durumu

Doğanın tüm renkleri şehrin merkezinde...

Bursa'nın merkezinde vatandaşlara yeşilin keyfini sürme imkanı sağlayan Hüdavendigar Kent Parkı, özellikle hafta sonları vatandaşların akınına uğruyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2019 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2019 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Doğanın tüm renkleri şehrin merkezinde...

Soner AKIN

Mihraplı Park veya bilinen adıyla Hüdavendigar Kent Parkı, Bursa'ya son dönemde kazandırılan en önemli yeşil alandır. 2004 yılında hizmete başlayan Hüdavendigar Kent Parkı, Bursalılara şehrin merkezinde doğanın keyfini sürme imkanı sağlıyor. Geçtiğimiz hafta sonu güzel bahar havasını fırsat bilen Bursalılar, Hüdavendigar Kent Parkı'na akın etti. Çimlerde ailece hoş vakit geçirenler, parkurlarda yürüyüş yapanlar, kafelerde çayını yudumlayanlar, uçurtma uçurtanlar veya top oynayanlar keyifli görüntüler oluşturdu. Otopark sorununun yaşanmadığı parkta, düzenli yapı göze çarpıyor. Kafelerin yürüyüş yollarını işgal etmediği, çiçeklerin bakımlı göründüğü, çevre kirliliğine müsaade edilmediği parkta mangal yakmak da yasak. Bunun yerine vatandaşlar, yanlarında getirdikleri yiyecekleri piknik havasına bürünmeden çay eşliğinde tüketiyor.   

KÜLTÜRPARK'IN YÜKÜNÜ AZALTTI

80 bin metrekarelik alanıyla, Bursa'nın en büyük kent parkı olan Hüdavendigar Parkı'nda geniş yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, gölet, aktivite alanları, kafeteryalar ve çocuk oyun parkları bulunmaktadır. 2004 yılında hizmete başlayan parkın içinden Nilüfer Deresi geçmektedir. Bu sayede parkta dönem dönem kano yarışları da yapılmaktadır. Hüdavendigar Kent Parkı'nda bir de gölet bulunmaktadır. Burada vatandaşlar kiraladıkları deniz bisikletleriyle keyifli anlar geçirme imkanı yakalıyor. Açıldığı tarihten bu yana Kültürpark'a alternatif olan Hüdavendigar Kent Parkı, bu sayede Kültürpark'taki yoğunluğu da azaltmış oldu. Parkta konser ve çeşitli faaliyetlere de imza atılırken, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir de Şehitlik Anıtı inşa edilmiştir.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.