Hava Durumu

Dişlerim bembeyaz olsun diyorsanız...

Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, "Harika gülüşlere ve kıskandıran beyazlıklara kavuşmak için korkusuzca diş beyazlatma yaptırıp kendinize olan güveni daha da arttırabilirsiniz" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2017 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2017 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dişlerim bembeyaz olsun diyorsanız...

Güzel bir gülümseme, tedirgin olmadan içten bir kahkaha atmanın hepimizin isteği olduğunu söyleyen İlker Arslan, "Severek tükettiğimiz gıdalar, çay, kahve, sigara ve renkli içeceklerin uzun süre ve sıklıkla kullanılması dişlerde lekelenmelere yol açabilmektedir. Ayrıca beslenmeden bağımsız olarak gelişen renklenmeler olabilir" diye konuştu.
Artık diş hekimliğinde, diş beyazlatma yöntemlerinin oldukça kolay ve ağrısız oduğunu söyleyen Dent Suadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, "Çalışan kesim için, öğle tatilinde bile rahatlıkla, kulağımıza kulaklığımızı takıp, sevdiğimiz müzikleri dinlerken ve dinlenirken klinikten mutlu bir gülümsemeyle ayrılanabilir" dedi.
Diş beyazlatmanın 2 şekilde yapılabildiğini anlatan İlker Arslan, "Biri ofis tipi klinik beyazlatma, diğeri ev tipi beyazlatma. Ofis tipi klinik ortamında, hekim tarafından, yaklaşık 1 saatte yapılan etkili bir yöntem. Hastanın diş etleri korunarak, ışık cihazı desteği ile diş renginde 5-6 ton açılma sağlanıyor.
Ev tipi beyazlatmada, ağzımızdan alınan ölçüler sonrasında kişiye özel plaklar hazırlanıyor. Özel bir beyazlatma seti evde kullanacağımız şekilde teslim ediliyor, Kullanılması son derece pratik olan bu yöntemle 1 haftalık kullanımda 4-5 ton açılma elde edebiliyoruz.
Diş beyazlatma sonrası oluşan renk, en az 2 yıl kalıcılığını en az 2 sene boyunca beyazlığını korumaktadır. Düzenli bakım ve diş fırçalamaya dikkat edilmesi bu sürenin uzamasına yardım edecektir.Beyazlatma sonrasında en sık rastlanan şikayetler dişlerde meydana gelen hassasiyetlerdir. Bu hassasiyet en fazla 24 saat sürmekte ve hayat kalitesini bozmamaktadır.
Beyazlatmamızı yaptırdıktan sonra, ilk 2 gün beyazlama etkisi devam edeceği için, renklenme yapabilecek gıdalardan uzak durmak gerekiyor, İlk bir hafta özellikle çay, kahve, sigara, kırmızı şarap, soya sosu, salça gibi boyayıcı gıdalardan kaçınılması tavsiye ediliyor." şeklinde konuştu.
(AT-AT-Y)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.