Hava Durumu

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki!

Türkiye, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki gösterdi.Yapılan açıklamada, "İsrail'in işgalci anlayışını şiddetle reddediyoruz" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2020 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2020 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in yasa dışı yerleşim yerleri kararı ile ilgili "Uluslararası hukuku, BM kararlarını hiçe sayan işgalci anlayışı şiddetle reddediyoruz" açıklamasını yaptı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkede seçimlere sayılı günler kala, işgal altında tutulan Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimlerde yine çok sayıda ilave konut inşa edileceğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şu sözlere yer verildi:

"Uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayan bu işgalci anlayışı bir kez daha şiddetle reddediyoruz. Her seçim öncesinde Filistin halkının haklarını gasbetmeyi ve uluslararası hukuku ayaklar altına almayı adet edinen İsrail Yönetimi'nin bu alışkanlığını sürdürdüğü görülmektedir. İsrail'in söz konusu yasadışı adımları atarken ABD tarafından bir süre önce açıklanan sözde barış planından da cesaret aldığı açıktır. Filistin toprakları Filistin halkınındır. İşgalci zihniyet bu gerçeği hiçbir zaman değiştiremeyecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.