Hava Durumu

Dışı zehirli, içi lezzetli balık

Dışında zehirli dikenleri olan korkutucu görüntüsüyle de fazla tercih edilmeyen iskorpit balığı, Ordu'da kilogramı 15 TL'den satılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2018 07:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2018 07:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dışı zehirli, içi lezzetli balık

Balık tüketiminin yüksek olduğu Karadeniz'de en çok hamsi, palamut, mezgit, istavrit, kefal, lüfer, çupra, levrek ve kalkan gibi bilindik balıklar tüketiliyor.

Bunların yanı sıra denizden çıkan farklı balıklar, birçok kişi tarafından bilinmiyor ve rağbet görmüyor. Görünüşü ve dikenleri nedeniyle insanların ellemeye dahi koktuğu iskorpit balığı da bu listenin en başında yer alıyor. Dışı zehirli balığın temizlenmesi ise ayrı bir titizlik istiyor. Zehirli dikenleri ele battığında balon gibi şişiren balık, temizlenme esnasında usta balıkçıları bile dakikalarca uğraştırabiliyor. 

Ordu'da balıkçılık yapan Yetiş Eğrek, iskorpit balığının göründüğünün aksine bir hayli lezzetli olduğunu söyledi. Bu mevsimde yaklaşık 2 ay kadar tezgahlarda bu balığın bulunduğunu aktaran Eğrek, "Bu balık Perşembe ilçemizde daha çok avlanıyor. Bunun yakalanması biraz da değişik, anlamayan bir kişi bu balığı tutamaz. Temizlemesi de zor olduğu için, genellikle temizlenmiş olarak satıyoruz" dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.