Hava Durumu

DGS sonuçları açıklandı! Tıklayın, öğrenin

ÖSYM, DGS sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2019 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
DGS sonuçları açıklandı! Tıklayın, öğrenin

ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. Böylelikle, "DGS sonuçları açıklandı mı?" ve "DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?" soruları da cevabını bulmuş oldu. ÖSYM takviminde yer alan bilgiye göre  DGS 2019 sonuçları bugün yani 25 Temmuz Perşembe günü olarak ilan edilmişti. Bu nedenle, sınava giren öğrenciler gün içerisinde sonuçların açıklanacağı saate kilitlendi. Nihayet beklenen sonuçlar ÖSYM'nin sonuç sayfası "sonuc.osym.gov.tr" ve Aday İşlemleri Sayfası (AİS) üzerinden açıklandı. İşte 2019 DGS sonuç sayfası...

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Sonuçların açıklanacağı tarih, aylar öncesinden belli olduğu için sınava giren adaylar sonuçların açıklanıp açıklanmadığını öğrenmek için arama motoru günün ilk saatlerinden itibaren Google'da DGS sonuçlarını arattı. DGS sonuçları aramalar sonucu Google Türkiye'nin trend listesinde ön sıralara yerleşti. Öte yandan sosyal medyadan DGS sonuçlarıyla ilgili yapılan paylaşımlar sonucu DGS sonuçları Twitter Türkiye gündeminde ilk onluk listeye yerleşti. 

120 sorudan oluşan DGS'de sayısal ve sözel testler uyguladı. Pazar günü yapılan 2019-DGS'nin sonuçları sadece 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.