Hava Durumu

Dersler eğlenceli hale getirilmeli 

Okul idarecisi Mehmet İstemihan, Türkiye'deki eğitim sistemini Bursa Hayat Gazetesi'ne değerlendirdi. 

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2017 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2017 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dersler eğlenceli hale getirilmeli 

Ayşegül SEVER

Bursa Hayat Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan okul idarecisi Mehmet İstemihan, Türkiye'de eğitim sistemi nasıl olması gerektiğini ve mevcut müfredatı değerlendirdi. Öğrenci, okul, veli ilişkisinden de bahseden İstemihan, "Öğrenci için sabah okula gitmek ızdırap olmamalıdır" dedi. Eğitimde işin sadece öğrenciye düşmediğini belirten İstemihan, kaliteli ve başarılı eğitim için birlikte hareket edilmesi gerekildiğini söyledi. 

TOPLUMA UYMALI 
Doğru eğitim modeli nasıl olması gerekildiğini anlatan İstemihan, Hz. Muhammed'in bir sözünden örnek vererek anlattı. İstemihan, "Eğitim modelini belirlemeden önce toplumun yapısını iyi bilmek gerekiyor. Bu model o toplumun öz kaynağından beslenmelidir. Küçük beden için dikilen bir elbisenin büyük bir bedene uymadığı gibi büyük beden için dikilen bir elbisenin de küçük bir bedene giydirilmesi ne kadar mantıksızsa topluma uymayan bir modelin uygulanması hatadır. Efendimiz'in (SAV) eğitim modeli iyi incelenmeli, anlaşılmalı ve anlatılmalı" dedi. 

BERABERLİK OLMALI 
Eğitimde sadece iş öğrenciye düşmediğini belirten eğitimci İstemihan, eğitimde birlik ve beraberliğin öneminden bahsetti. İstemihan, "Eğitim dört sac ayağı üzerine kuruludur. Öğrenci, öğretmen, veli ve idare beraber hareket ettiği sürece kaliteli ve başarılı bir eğitim oluşur" şeklinde belirtti. 

OKULUNU SEVMELİ 
Öğrencinin okula giderken zorlanmamsını ve severek gitmesi gerektiğini anlatan İstemihan, "Kısaca belirtecek olursak,  öğrenci için sabah uyandığında okula gitmek bir ızdırap olmamalı, okula heyecanla gelmeli. Okulda geçirdiği vakitten mutlu olmalıdır. Bu da okulda sağlanacak olan "aile" sıcaklığıyla sağlanır" dedi. 

DERSLER EĞLENCELİ HALE GELMELİ 
'Öğretmenlerin öğrencilere bilgi aktarımı nasıl olmalı? Türkiye'de öğretmenler ne kadar eğitimli?' sorularına cevap veren İstemihan, öğretmenlerin dersleri eğlenceli hale getirerek çocuklara kendini sevdiren öğretmenlerin başarı kazanacağını söyledi. İstemihan, "Ben öğretmen arkadaşlarıma her zaman şunu söylerim: "Dersi eğlenceli hale getirin, materyal kullanıp somutlaştırma yoluyla kalıcı olmasını sağlayın yoksa dışarıdaki Ahmet amca da dersi anlatıp çıkıp gider. Bir diğer önemli konu, çocuklara kendini sevdiren öğretmen daha başarılı oluyor. Yıllarca gördüğüm tecrübeler şunu gösterdi, öğrenci öğretmeni ne kadar severse dersinde o kadar başarılı oluyor. Öğrencinin önce kalbine sonra kafasına girilmeli. Türkiye'de öğretmenlerin eğitimi noktasına değinecek olursak öğretmenlik sevda işidir, sevdası olmayan yapamaz. O yüzden zorunlu seçilen meslek durumuna getirilmemelidir" şeklinde anlattı. 

 ASLA ÖĞRETMEN KÖTÜLENMEMELİ 
Öğrencilere ve öğretmenlere düşen görevlerin yanı sıra velilere de iş düştüğünü anlatan İstemihan, velilerin öğrencilerin yanında temkinlik diyaloglar kurması gerektiğini söyledi. İstemihan,"Özetleyecek olursam, veli okul ve öğretmen ortak hareket ederse yeterli olur. Ne olursa olsun asla öğrencinin yanında öğretmen hakkında olumsuz konuşulmamalı. Yoksa öğretmen ve öğrenci arasına büyük bir set çeker" dedi. 

ZORLU SÜREÇ BEKLİYORUZ 
Yeni eğitim öğretim yılında öğrencileri neler beklediğini anlatan İstemihan,  öğretmen ve velileri zorlu sürecin beklediğini söyledi. İstemihan, "Bu sene 1. 5. ve 9. sınıflarımız yeni bir başlangıca merhaba diyecekler. 1.sınıf öğrencileri okul sürecine yeni uyum sağlayacakları için öğretmen ve velileri bir iki haftalık biraz zorlu süreç bekliyor diyebiliriz. Bundan dolayı 1.sınıf öğrencilerimiz 11-15 Eylül tarihleri arasında uyum süreci için erken başlayacaklardır. 5. ve 9. Sınıf öğrencileri ise yeni branş dersleri ile ilk zamanlar biraz karmaşa durumu yaşayabilirler. Ama kısa süre içinde uyum sağlayacaklardır. Özellikle 1. ve 5. sınıfta bu sene değişen müfredat ile beraber farklılıklar göreceğiz" dedi.  Yeni müfredat programında 1. sınıflarda el yazısı yerine düz yazıya geçildiğini söyleyen İstemihan, gelişimleri süreç içerisinde yaşanacağını belirtti. 

VERİMLİ ÇALIŞMAK ÖNEMLİ 
TEOG ve YGS-LYS'ye girecek öğrencilere tavsiyelerini sunan İstemihan,  önemli olanın çok çalışma değil verimli çalışmanın olduğunu söyledi. İstemihan, "Öncelikle sınav grubu öğrencilerine birinci tavsiyem, önemli olan çok çalışma değil verimli ve istikrarlı çalışılması. Bu süreçte zaman zamana sıkıntılar olacak ama birkaç ay sabır ile hayatın önemli olan bu aşamasında başarıyla üstesinden gelebileceklerdir" şeklinde sözlerine son verdi.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.