Hava Durumu

Dereye devrilen TIR şoförü son anada kurtarıldı!

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi sınırlarında bulunan Deliçay Deresi'nde yükselen sudan geçmeye çalışan bir TIR, akarsuya kapılarak devrildi. Devrilen TIR'da mahsur kalan şoför, polis ve itfaiye ekipleri tarafından yara almadan kurtarıldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2017 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2017 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Dereye devrilen TIR şoförü son anada kurtarıldı!

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de yağmur ve kar uzun süredir kentin birçok yerinde hayatı felç etti. Kentin yüksek kesimlerinde kardan dolayı yollar kapanırken, göletler, akarsular, dereler doldu taştı. Ayrıca 29 Aralık 2016'da da büyük bir sel felaketi yaşandı ve birçok ev, araba ve iş yeri zarar gördü. Öte yandan, selde 3 kişi hayatını kaybederken, kayıp 2 kişinin aranmasına devam ediliyor. Akdeniz ilçe sınırlarından geçen Deliçay Deresi'nde de yoğun kar ve yağmurun etkisiyle suyun yüksekliği arttı. Dereden her yıl olduğu gibi bu yıl da araç sürücüleri yükselen suya aldırış etmeden karşıdan karşıya geçmeye devam ediyor. Bugüne kadar birçok ölümlü ve yaralanmalı kazanan yaşandığı bölgede bu yıl da büyük bir tehlike atlatıldı. Daha 15 gün önce bir pikap ile TIR dereden geçmeye çalışırken suya kapılmış, şans eseri şoförler yara almadan kurtarılmıştı.
Bugün de Deliçay Deresi'nden geçmeye çalışan bir TIR sürücüsü büyük tehlike atlattı. Çay Mahallesi'nden karşıya geçmek isteyen Salih Cömert yönetimindeki TIR, derenin ortasında akarsuya kapılarak, devrildi. Bunun üzerine bölgeye deniz polisi ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, TIR'ın içinde mahsur kalan sürücüyü, yaptıkları çalışmalar sonucunda yara almadan kurtardı.
Bölge sakinleri fazla tonaj aldıkları için TIR'ların kantara girmemek için bu yolu kullandıklarını, bu bölgeden her zaman TIR geçişlerinin olduğunu iddia ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.