Hava Durumu

Derdimiz Hakk'ın rızasını kazanmak

Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Enes Küçük, Türkiye'de ahlaki anlamda sıkıntılar yaşandığını belirterek, misyonlarını da şöyle açıkladı: "Reklam peşinde değiliz, Hakk'ın rızasını kazanmanın derdindeyiz."

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Derdimiz Hakk'ın rızasını kazanmak

Bilal KAYAALTI

Bursa Ülkü Ocakları'nın çiçeği burnunda Başkanı Enes Küçük ile Ülkücülük ve Ocak kültürü hakkında konuştuk. Ocakla tanışmasının ortaokul çağlarında gerçekleştiğini ve farklı kademelerde görev aldığını kaydeden Küçük, tek dertlerinin millet ve ülke menfaatleri olduğunun altını çizdi.

"Toplumu endişeye sevk eden uyuşturucuya karşı mücadelemiz her noktada devam ediyor" diyen Küçük konuşmasının devamında ise, "Ailelere, öğrencilere yönelik konferanslar gerçekleştiriyoruz. Bu işe bulaşmış kardeşlerimizin tedavi olmalarını sağlıyoruz. Lakin tedavinin ardından yüzde 90'ı yeniden uyuşturucuya başlıyor. Ancak Vali İzzetin Küçük'ün girişimleriyle ortaya çıkan Orhaneli'nin Nalınlar Mahallesi'nde köy hayatı tarzında dizayn edilen bungalov evlerden oluşan 'İnsanlık Köyü'nün, bu illetin pençesindeki gençleri hayata döndürdüğüne inanıyoruz. Çünkü burada 5-6 aylık tedavi sürecinden geçenler, bağımlılıktan kurtuluyor. Biz de geçenlerde Vali Beyi ziyaret ettik, bu yolda girişimlerimizin olacağını belirttik. Buradan yola çıkarak bizler Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile çalışma başlatmak istiyoruz. Bu işe bulaşmış olan gençlerimiz varsa tespit edip, el uzatmak, bilinçlendirmek için adım atacağız.  Biz Ülkü Ocakları olarak bu faaliyetleri yapıyoruz ama bunları ancak kendi teşkilatlarımız biliyor. İnsanların kafasında hala Ülkü Ocaklarına karşı farklı bir bakış açısı var. Biz bu algıyı yavaş yavaş kırıyoruz ancak yeterli değil. Gençleri, çocukları uyuşturucunun pençesinden kurtarmak için çok farklı adımlar izleyeceğiz. Bizim derdimiz reklam değil, bizim tek gayemiz bu milletin evlatlarını karanlıktan aydınlığa çıkarmak" ifadelerini kullandı.

ASOSYAL BİR GENÇLİKLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Gençliği asosyallik tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Küçük, "Asosyal bir gençlikle karşı karşıyayız. Kültürel anlamda sıkıntı ve ahlaken de çöküntü yaşanıyorlar ama çokta zeki bir gençlik var. Yönlendirilemiyorlar, bu yüzden teknoloji bağımlısı bir gençlik yetişiyor. Bizim burada, binlerce liseli kardeşimiz var, konuşmaya, soru sormaya çekiniyorlar ama bilgi donanımları abartılı seviyede. Bizler onlara yazılı olarak sorular soruyor, karşılığında ise inanılmaz yanıtlar alıyoruz. Günümüzdeki gençlik evden dışarıya çıkmıyor, sokak oyunları bitmek üzere, hiç birisi bu oyunları bilmiyor. Sokak oyunları bizim kültürümüz, Türk kültürü bu. Gençlerin sıkıntısı çok büyük, sokakta sosyal olamadıkları, eve kapandıkları için uyuşturucuya bulaşıyorlar. Biz bu dertle dertlenmek zorundayız. Bir tane gencimizi kendi kültürüne döndürebilirsek ne mutlu bize.  Altını çizmek istediğim bir konu daha var. Bursa'da önemli oranda çakmak gazı tüketimi var. 7-12 yaş arasındaki çocuklar bu illetin pençesinde. Onun için bu konuyla ilgili ciddi anlamda mücadele etmek lazım. Oyalanacak, boşa harcayacak vaktimiz yok. Ancak devletin yaptığı hamleleri de yeterli bulmuyorum. Yaptık, ettik diyerek bu işler çözülmüyor; işin uzmanı olanlarla çalışıp, gençlere el uzatmak gerekiyor" diye konuştu.

REKLAM PEŞİNDE DEĞİLİZ

Amaçlarını sıralayan Küçük, "Biz yetenekli kardeşlerimizi müziğe, tiyatroya, sinemaya, sanata yönlendiriyoruz. Ancak bize destek verilmiyor. Konferans yapacak salon bulamadığımız zamanlar oldu. Bizim amacımız gençliği özlenen, arzu edilen idealleri peşinde koşmalarını sağlayan insanlar olmasıdır. Reklam peşinde değiliz, Hakk'ın rızasını kazanmanın derdindeyiz" diye konuştu.

TOPLUM ÇÖKÜNTÜ İÇİNDE

"Bizim bir kere daha ahlak devrimine ihtiyacımız var" diyen Enes Küçük açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı: "Üç yaşında çocuklar kaçırılıyor, tecavüze uğruyorlar. En ufağından en büyüğüne kadar bireylerde ahlaksızlık söz konusu. Toplum ahlaksız bir yapıya büründü, çöküntü içinde. Bunun en büyük sebebini, toplumun tepkisiz olmasına bağlıyorum. Daha önce bu ülkede ahlaksız bireyler vardı. Lakin toplum baskısı denilen bir refleks söz konusuydu. Bir şekilde halkımız, milletimiz tepki gösteriyordu. Rahat bir şekilde çirkinlikler olmuyordu. Her gün tecavüz olayları karşımıza çıkıyor. Kimse kusura bakmasın ama sivil toplum kuruluşları asla görevini yapmıyor. Padişahım çok yaşa mantığıyla hareket ediyorlar. Vur patlasın, çal oynasın derdindeler. Gençliğine, milletine yönelik çalışmalar yapmıyorlar" dedi.

Toplumsal bir çöküntü içerisinde olduğumuz kaydeden Küçük, "Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne gidin, kişilikleri oturmamış, ahlaken sıkıntılı vatandaşları göreceksiniz. Bu insanlar dört sene sonra öğretmen olacaklar. Geldiğimiz nokta bu. Sıkıntı çok büyük. Eskiden uyuşturucu madde sadece sokaktaki bazı tiplerin kullandığı bir şeydi. Şuan Türkiye'de uyuşturucu kullanan tıp öğrencileri, avukatlar, doktorlar var" diye konuştu.

DİN GÖREVLİLERİ DAHA AKTİF ÇALIŞMALI

Din görevlilerine de eleştiride bulunan Küçük, "Eskiden gençler camilerde farklı eğitimler alırlardı. Şimdi Diyanet'in görevli imam ve müezzinleri namaz vakitlerinde mescitteler; o saatin haricinde kendilerini bulmak mümkün değil. Gençlerin Allah'ın evine gelmelerini sağlayacak bir adım, çaba yok. Komşu, esnaf ziyareti yapmak akıllarından bile geçmiyor. Cami cemaatine bakın, yaşını başını almış insanlar. Diyalog içinde olmayan din görevlileri, sokakta bireylerle sohbet etmeyen, sosyal faaliyet yapmayı düşünmeyen Diyanet personeli var. Bu anlattıklarım ciddi sorunlar, madem cami merkezli bir hayatımız olacak diyanetin personeline çeki düzen vermek gerekiyor" dedi.

KAVGA BİZİM İŞİMİZ DEĞİL

"Ülkü Ocakları büyük bir mazisi olan ideolojik bir harekettir" diyen Küçük şu ifadeleri kullandı: "Eğitimin, kültürel faaliyetlerinin yapıldığı, Türk milletinin derdiyle dertlenen bir ocaktır, vakıftır. Bizim derdimiz, ülkümüz insandır. Kırmak, dökmek, kavga etmekle bizim işimiz olmaz; hakkımızda bu şekilde algılar oluşturuluyor. Ülkücü hareketin ülkesi için şehit düşmüş ağabeyleri vardır. Biz yıl boyunca farklı programlar yapıyoruz. Bursa Ülkü Ocakları korosu var, mehter takımı ekibi oluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl kısa film yaptık. Türkiye üçüncüsü olduk. Tiyatro faaliyetlerimiz var, kendi ekiplerimizin içinde amatör sanatçılarımızla oyunlar sergiliyoruz. Müzik faaliyetleri, gitar, bağlama kurslarımız var. Burada gençlerimiz masa tenisi oynuyorlar, futsal ve masa tenisi turnuvaları gerçekleştirdik. Bu faaliyetleri ayrım yapmaksızın, farklı siyasi ve dünya görüşünde arkadaşlarla gerçekleştirdik. Bizler gençlikten sorumluyuz, onları kucaklamak zorundayız. Öğrencilere burs veriyoruz, bu adımı iş adamları vasıtasıyla gerçekleştiriyoruz. Uludağ Üniversitesi'nde ciddi bir yapılanmamız var. Burada kültürel ve sosyal faaliyetler yapıyoruz. Biz her noktada onların yanında olmaya çalışıyoruz. Ülkü Ocakları basit bir hareket değil. Bizim tek derdimiz vatan, millet ve bayrak."

MUHTARLALA İRTİBAT HALİNDEYİZ

Bursa'da 17 Ülkü Ocağı olduğu bilgisini veren Küçük, "15 ilçede faaliz, 5 mahalle ocağımız var. Esenevler, Yavuzselim, Dikkaldırım, Gençosman, İnegöl Yenice'de yapılanmış durumdayız. Sadece Harmancık ve Keles'te yapılanma aşamasındayız. Biz şehrimizin her sokağında, her semtinde varız. Bütün insanlara dokunmanın, kucaklamanın derdindeyiz. Bursa'nın kültürel ve sosyal alanda daha çok değer kazanması için projeler üretiyoruz. Mahalle muhtarlarıyla sürekli irtibat halindeyiz, örnek vermek gerekirse Beyazıt Mahallesi'nin durumu ortada, adeta uyuşturucunun merkezi olmuş. Her şeyi tek merkezden beklemek hayalcilik olur. Bu ülkenin çocuklarına ve gençlerine sahip çıkmak zorundayız. Milli ve manevi değerleri el üstünde tutmak ve yaşatmak zorundayız. Bursa'nın her ilçesinde faaliyette olmamızın amacı budur" şeklinde konuştu.

 Enes Küçük ve yönetimi, Vali İzzetin Küçük'ü ziyaret ederek, uyuşturucuya bulaşan gençlerle ilgili yapacakları çalışmaları anlattılar.

Ülkü Ocakları, MHP Bursa İl Başkanı Muhammet Cihangir Kalkancı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Oğuzhan İlgün, Bursa Ülkü Ocakları'nın ziyaret ederek, göreve yeni atanan Enes Küçük'e başarılar diledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.