Hava Durumu

Deprem tahmincisi yine bildi!

Deprem tahmincisi olarak bilinen Frank Hoogerbeets,Türkiye ile tahminde bulunmasının ardından Denizli'de 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2019 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2019 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Deprem tahmincisi yine bildi!

'Deprem kahini' Frank Hoogerbeets geçtiğimiz ay 8 şiddetine yakın deprem olacağını açıklamıştı.

Kısa süre sonra Ekvador'da yaşanan 7,5 büyüklüğündeki deprem akıllara tekrar 'Deprem kahini'nin açıklamalarını getirmişti.

Ardından yine 7 şiddetinde güçlü bir deprem beklediğini belirtmiş ve tahmini yine tutarak 1 Mart'ta Peru'da 7.1 büyüklüğünde deprem olmuştu.

Son olarak da 7-9 Mart arasında 6-7 büyüklüğünde yıkıcı bir deprembeklediğini duyurmuştu ve 10 Mart'ta Fiji'de 6.2'lik bir deprem meydana gelmişti.

Hoogerbets, Türkiye konusunda da geçtiğimiz günlerde tahminde bulunmuştu. 'Deprem kahini' Türkiye'de de özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarının da yer aldığı bölgede sismik hareketlerin daha aktif olacağı konusunda uyarmıştı.

Hoogerbeets'in internet sitesinde geçtiğimiz gün yeni bir video yayınlamış ve 20 - 21 Mart tarihlerinde güçlü bir deprem olabileceğini söylemişti.

Hoogerbeets'in Türkiye tahmini de doğru çıktı ve bugün merkez üssü Denizli, Acıpayam olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Bunun üzerine gözler tekrar Frank Hoogerbets'e çevrildi.

'Deprem kahini' Mart ayının son haftasında Dünya, Merkür ve Neptün'in hizalanacağını açıkladı ve depremler beklendiğini söyledi. Bu depremin Türkiye olduğu konusunda ise net bir yorumda bulunmadı.

Ancak deprem kahini 99 depreminden 3 gün önce 14 Ağustos'da Merkür, Dünya ve Neptün aynı doğrultuda hizalandığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.