Hava Durumu

'Demokrasi en iyi rejimdir'

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Gemlik Lions, Uludağ Lions ve İpek Lions kulüplerinin birlikte düzenlediği toplantının onur konuğu oldu

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2017 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2017 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Demokrasi en iyi rejimdir'

Bilal KAYAALTI

Kanadoğlu, demokrasinin en iyi yönetim rejimi olduğunu söyledi. Almira Otel'de gerçekleşen Kasım ayı toplantısına lionlar yoğun ilgi gösterdi. Gemlik Lions Kulübü Başkanı Ahmet Öztürk, İpek Lions Kulübü Başkanı İlknur Kutucu ve Uludağ Lions Kulübü Başkanı Yusuf Şimşek, konukları birlikte selamladı.

'DÜŞÜNCEYE SAYGI GÖSTERİR'

Gecenin onur konuğu Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Demokrasi, Cumhuriyet ve Atatürk konu başlıklarında söyleşi gerçekleştirdi. Konuşmasında demokrasinin zor bir rejim olduğunu ifade eden Kanadoğlu şöyle konuştu: "Demokrasi zaten en iyi rejim diye adlandırılamaz. Belki en doğru ifade; en az kötü rejimdir denebilir. Demokrasi, neden zor bir rejimdir? Çünkü demokrasi; demokrasi kültürü ve demokrasi etiği ister. Eğer bunlar yoksa ve eğer halk bu demokrasi düşüncesini yeterince içselleştirememişse, o ülkenin demokrasiyi sürdürebilme şansı azdır" dedi.

'ÜÇ TEMEL İLKE ÇOK ÖNEMLİ'

Atatürk'ün koyduğu ilkelerden bahseden Kanadoğlu şunları söyledi: "Cumhuriyet felsefesinde Atatürk'ün koyduğu 3 temel ilke vardır. Bunlardan birincisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tam bağımsız olacak. İkincisi, birinci ilke ile birlikte aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti anti-emperyalist olacak. Ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir ulus devleti olacak. Bu üçü olmazsa ne demokrasiden ne de cumhuriyetten bahsetmek mümkündür."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.