Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2020 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2020 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar: 

"CEZAYİR İLE İKİLİ İLİŞKİLERİMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAK İNANCINDAYIZ"

Cezayir ile ikili ilişkilerimizi ve iş birliğimizi daha ileriye taşımak inancındayız. Görüşmelerimizin, siyasi, askeri, kültürel boyutu vardı. Bunları ele alma fırsatı elde ettik. Konseyimizin ilk toplantısını gerçekleştirmek maksadıyla Tebbun'u Türkiye'ye davet ettik.

"CEZAYİR'DEKİ YATIRIMLARIMIZIN TUTARI 3,5 MİLYAR DOLAR"

Afrika kıtasındaki en büyük 2. ortağımız olan Cezayir ile ticari faaliyetlerimizi 5 milyar dolara çıkarmayı değerlendirdik. Cezayir'deki yatırımlarımızın tutarı 3,5 milyar doları bulmuştur. Bu, girişimcilerimizin Cezayir'e olan güveninin ifadesidir. Aramızdaki ilişkileri kazan kazan esasına dayalı olarak inşa ederek bu adımları atıyoruz. Türk ve Cezayirli iş adamlarımızı yeni ortaklıklar ve istihdam oluşturmak için bu yatırımları teşvik ediyoruz. Cezayir genelinde yeni vize merkezleri açarak Cezayirli kardeşlerimizin Türkiye'ye seyahat etmesini kolaylaştırıyoruz. 15 yaşından küçük ve 65 yaşından büyük Cezayir vatandaşlarına vizeyi kaldırdık.

"SAVUNMA SANAYİ ALANINDAKİ İŞ BİRLİĞİMİZİ GELİŞTİRME KARARI ALDIK"

Görüşmelerimizde güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla savunma sanayi alanındaki iş birliğimizi geliştirme kararı aldık. 

"LİBYA'NIN SAVAŞ BARONLARININ OYUN SAHASI HALİNE GELMESİNE İZİN VERİLMEMELİ"

Tebbun ile bölgesel meseleler hakkında kapsamlı ve verimli bir fikir alışverişinde bulunduk. Libya'daki gelişmeler Cezayir'i de etkiliyor. Biz krizin başından beri Libya'da askeri çözümlerle sonuç alınamayacağını vurguluyoruz. Hem bölge ülkeleri hem de uluslararası aktörlerle yoğun temaslarda bulunuyoruz. Cezayir'in Berlin sürecine dahil olmasından memnuniyet duyuyoruz. Libya'da istikrarın sağlanması çalışmalarına Cezayir'in olumlu katlıları olacağına inanıyoruz. Libya'nın terör örgütlerinin ve savaş baronlarının oyun sahasası haline gelmesine izin verilmemelidir. Saldırgan tarafı ödüllendiren, uzlaşı ve barıştan yana olanları cezalandıran bir yaklaşım Libya'nın felaketi olacaktır.

Uluslararası toplum ne Suriye'de ne Libya'da olumlu bir imtihan verememiştir. Libya krizinin derinleşmesinde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere sergilenen tavrın çok büyük bir payı vardır. Berlin Konferansında alınan kararların sahada uygulamaya geçirilmesi önem arz ediyor. Türkiye olarak elimizdeki tüm imkanlarla Libyalı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. 

TEBBUN: LİBYA'DA BERABER HAREKET ETMEK İÇİN ANLAŞTIK

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun da yaptığı açıklamada,"Libya'da beraber hareket etmek için anlaştık." dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.