Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Gaziantep'te halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 1 yıldır dördüncü defa Gaziantep'teyim. Var mı benim gibi gelen? Yine de Gaziantep hasretimizi gideremiyoruz. Çünkü Antep, harcı alın teriyle, göz nuruyla, ilimle, irfanla, yürek coşkusuyla, deruni bir aşkla yoğrulmuş bir şehirdir. Evliya Çelebi bu şehir için ne diyor? Söyleyeyim, "Tatlı yedikleri için tatlı dillidirler" diyor. Tatlısıyla, kebabıyla her biri diğerinden lezzetli yemeklerinden oluşan mutfağıyla ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden bu şehir için ne desek azdır" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2019 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2019 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

Son 1 yıldır dördüncü defa Gaziantep'teyim. Var mı benim gibi gelen? Yine de Gaziantep hasretimizi gideremiyoruz. Çünkü Antep, harcı alın teriyle, göz nuruyla, ilimle, irfanla, yürek coşkusuyla, deruni bir aşkla yoğrulmuş bir şehirdir. Evliya Çelebi bu şehir için ne diyor? Söyleyeyim, "Tatlı yedikleri için tatlı dillidirler" diyor. Tatlısıyla, kebabıyla her biri diğerinden lezzetli yemeklerinden oluşan mutfağıyla ülkemizi dünyada başarıyla temsil eden bu şehir için ne desek azdır.

Nitekim geçtiğimiz yıl şehrimizi ziyaret eden 800 bin yerli yabancı turist, Antep'in güzelliklerinin daha çok bilinmeye başlandığını gösteriyor. Biliyorsunuz hemen yanı başımızdaki Şanlıurfa'da, insanlık tarihinin en eski ibadethanelerinin izleri bulunur. Biz de 2019'u Göbeklitepe Yılı olarak ilan ettik. Göbeklitepe, Şanlıurfa'yla birlikte aynı zamanda Gaziantep'in de turizmine, ekonomisine katkıda bulunacak bir projedir. İhracatta 7 milyar dolar sınırını zorlayan şehrimiz, inşallah turizmde de çok büyük başarılara imza atacaktır. İnşallah 31 Mart'ta Gaziantep, yepyeni bir hizmet döneminin kapısını aralayacaktır.

Son 17 yılda Gaziantep'e 35 katrilyon yatırım yaptık. Eğitimde yaklaşık 3 katrilyon liralık kaynakla 10 bin 830 adet yeni derslik inşa ettik. 60 binden fazla öğrencinin öğrenim gördüğü şehrimize ikinci devlet üniversitesini, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ni kurduk. 

BİZ NE ALDATAN OLDUK, NE ALDANAN OLDUK

Yükseköğrenim öğrencileri için 9 bin 440 kişi kapasiteli yurt binaları açtık. Birkaç yıl içinde 2 tane Gaziantep'te, bir tane Nizip'te olmak üzere toplamda 2 bin 250 kişi kapasiteli yeni yurt binaları açıyoruz. Gaziantep'e 33 bin kişi kapasiteli bir stadyum yaptık mı? Memnun musunuz? Dedik ve yaptık. Biz ne aldatan olduk ne aldanan olduk. Gaziantep, İslahiye ve Nizip gençlik merkezlerini, Şehit Kamil Sporcu Yetiştirme Merkezini kurduk.

Biz ne aldatan olduk, ne aldanan olduk. Eski stadın yerine, inşallah millet bahçesini kuruyoruz. Muhteşem bir millet bahçesi. İçinde de millet kırahathanesi olacak. Bunun içinde çocuk kütüphanesinden, yüzme havuzuna kadar her türlü sosyal tesisin olduğu Hasan Cemal Güzel Millet Kırahathanesi'ni açacağız.

Sağlıkta son 17 yılda toplamda 1135 yataklı 83 adet tesis kazandırdık. Şimdi de 1875 yataklı bir şehir hastanesi yapıyoruz. Dün Bilkent'te 3700 yataklı bir şehir hastanesini açtık. Bir benzerini de inşallah Gaziantep'te açacağız. Gaziantep'e de yakışır. 25 Aralık Devlet Hastanemizi de 300 yataklı bir ek bina ile büyütüyoruz. 

BİR MEDENİYET ŞEHRİ KURACAĞIZ

Şimdi geliyorum müjdemize. Gaziantep'in içinde 10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde bir askeri alan var. Buradaki askeri birliği, şehir içinde tutmanın bir anlamı kalmadığını gördük. Bu devesa alanı Antep'in hizmetine sunmaya karar verdik. Bu alanın yarısını gül bahçeleriyle, ıhlamurlarıyla, çınarlarıyla bir millet bahçesi haline dönüştüreceğiz. Kalan kısmına da Antep'in tarihi, kültürü ve mimarisine uygun bir medeniyet şehri kuracağız. Buradaki binaların her biri hayatlarıyla birer Antep evi şeklinde yapılacak. Şehrimizin adeta çehresini değiştirecek dev bir hizmeti sizlere kazandırmış olacağız. 

ŞANLIURFA-GAZİANTEP HIZLI TREN HATTI

Şu anda 81 vilayette doğalgaz var. 921 ilçemizin yarısında doğalgaz var. Ulaştırmada altı katrilyon liralık yatırım yaparak bölünmüş yolları 396 kilometreye ulaştırdık. Şanlıurfa-Gaziantep hızlı trenini de tamamladığımızda, Gaziantep hem doğusuna hem batısına hızlı trenle bağlanmış olacak. Gaziantep Havalimanı'nın 2003'teki yolcu 223 bindi, geçen yıl 2 milyon 665 bine çıkardık. Gaziantep'e 3 baraj ve 2 gölet inşa ettik. Gaziantep'in uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak için, içme suyu hattını inşa ediyoruz. 1.2 katrilyon olan Düzbağ projesinin temelini attık. Bu projeyle Gaziantep'in 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak hem de elektrik giderleri düşecek.

BU SENE İÇİNDE ARABAN'A, 2 YIL KADAR DA KARKAMIŞ'A DA DOĞALGAZ

Şehrimize yine 2 milyon kişiye hizmet verecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa ediyoruz. Önümüzdeki yıl hizmete giriyor. Gaziantep, Şehitkamil, Şahinbey, Nurdağı, İslahiye, Oğuzeli, Yavuzeli ve Nizip'e doğalgazını verdik. Bu sene içinde Araban'a, 2 yıl kadar da Karkamış'a da doğalgazı getireceğiz.

Ulaştırmada 6 katrilyon liralık yatırım yaparak 116 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğuna, 280 kilometre ilave ettik ve 396 kilometreye ulaştırdık. Yapımı devam eden İslahiye-Kırıkhan yolunu, Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep yolunu, Kahramanmaraş-Nur Dağı yolunu, Tugay kavşağı, Dülükbaba kavşağı ve mezarlık köprülü kavşağını bu yıl tamamlıyoruz.

Gaziantep-Nizip-Birecik yolunu, Nizip-Karkamış yolunu, Gaziantep-Oğuzeli-Karkamış yolunu, Osmaniye-Nur Dağı yolunu ve Nur Dağı-Kilis-Akbez ayrımı yolunu ise önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Dörtyol-Hassa yolu projemizi, bünyesindeki tünelleriyle, viyadükleriyle, köprüleriyle birlikte önemine binaen yap-işlet-devret modeliyle hayata geçiyoruz. Amanos Dağlarını tünelle geçip, Gaziantep'le İskenderun Limanı arasındaki mesafeyi kısaltacağız.

DEV PROJENİN İHALESİNE BU YIL İÇİNDE ÇIKIYORUZ

Bölgemizde yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturacak bu dev projenin ihalesine inşallah bu yıl içinde çıkıyoruz. Gaziantep'in 288 kilometrelik demiryolu hatlarını sıfırdan yapmışçasına yeniledik. Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin hızlı tren projemizin yapım çalışmaları da etap etap devam ediyor. Gaziantep'i İstanbul, Ankara ve Konya'dan Karaman'a hızlı trenle bağlayacak hattı Nur Dağı'ndan Kahramanmaraş'a da bağlıyoruz. Şanlıurfa-Gaziantep hızlı tren projemizi de tamamladığımızda Gaziantep, hem doğusuna hem batısına hızlı trenle bağlanmış olacak. Hem metro standartlarında kent içi ulaşımına hem de hızlı tren bağlantısı ile şehirlerarası ulaşımına hizmet verecek Gaziray'ın çalışması da sürüyor.

BİRİLERİ SUYU BULANDIRMANIN DERDİNDE

Bay Kemal istihdam için üretim gerekli diyor. Üretimden önce yatırımdan gerekli. Adamın haberi yok. Garip, anlamaz. Bir koyun verin kaybeder gelir.

Biz ülkemiz için ne yapabiliriz diye düşünürken birileri suyu bulandırmanın derdinde. Seçimlerde bir Cumhur İttifakı var bir de CHP'nin etrafında kurulan ittifak var. Kimin kimi desteklediği belli değil. CHP'nin listesinde HDP meclis adayları, FETÖ'nün adayları cirit atıyor. Ötekinde de aynı şekilde. Neyse ki herkes rolünü iyi oynayamıyor.

Ülkemizde Kürdistan diye bir bölge var mı? Çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan diye bir yer var. Oraya git. Bunlar bayrak düşmanı, bunlar bizim bayraklarımızı yaktılar. 

8 Mart'ta toplanırken senin iznin var mı? Bu ülke yol geçen hanı mı? Ezan okunurken düdük öttürmeye mecbur musun? Valilik nereye izin verirse yürüyüşünü orada yapacaksın. Onun için gereği yapıldı o akşam onlar oradan dağıtıldı. Taksim'da CHP bayraklarıyla onların paçavraları yan yana. CHP Genel Başkanı istediği kadar kendini paralasın. YPG Türkiye'ye saldırmaz diyor. Madem öyle biz tepelerine binene kadar, düşen bombalar sıkılan kurşunlar kimden geliyordu. Ülkemize kurşun sıkan YPG değil mi? Hadi onlar çıkarları için yapıyor ama Kılıçdaroğlu neden onların avukatlığına soyunuyor? Onun için 31 Mart beka seçimidir.

MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI

Ankara'da belediye başkan adayı 600 bin dolar müvekkilini dolandırıyor. Şu anda bütün belgeler ortaya döküldü. Artık gizleyecek bir yerleri kalmadı. Bunları ayaklarımızın altına almak için 31 Mart en büyük fırsattır. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.