Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Türk ve Müslüman toplumu temsilcilerine hitap etti. Erdoğan, "Siz yaşadığınız ülkelerde ne kadar güçlü konumda olursanız Türkiye de o derece güçlü olur. Türkiye ne kadar güçlü olursa kardeşlerine, dostlarına, mazlumlara, mağdurlara o derece sahip çıkar." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2018 02:15
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2018 02:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Ben sizlerin aracılığıyla Türkiye'nin gönüllü elçileri olan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

Türkiye'nin çoğu Avrupa ülkelerinde olmak üzere dünyanın dört bir yanına dağılmış 6 milyon vatandaşı bulunuyor. Bu vatandaşlarımız hayatın her alanında ciddi varlık gösteriyor.

Siz yaşadığınız ülkelerde ne kadar güçlü konumda olursanız Türkiye de o derece güçlü olur. Türkiye ne kadar güçlü olursa kardeşlerine, dostlarına, mazlumlara, mağdurlara o derece sahip çıkar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesinin (TASC) düzenlediği etkinliğe katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de yaşayan Müslüman ve Türk toplum tarafından coşkuyla karşılandı.

Türkiye'nin unutmayın bir fiziki coğrafyası var bir de gönül coğrafyası var.

Ülkemizin gönül sınırları aslında fiziki sınırlarının çok çok ötesindedir. İşte bunuun için coğrafi bağımız bulunmasa da Arakanlı kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak için yollara düşüyoruz.

İşte bunun için Türk cumhuriyetlerindeki akrabalarımızla bağlarımızı güçlendirmenin mücadelesini veriyoruz.

Amerikalı Müslüman kardeşlerimizle bizim sınırları aşan mesafe engel tanımayan gönül coğrafyamızın içindedir.

Ekonomik durumu bizden çok ilerde olan ülkelerin sığınmacılarını kabul etmemek için birbirini yediği dönemde biz 3.5 milyonu aşkın Suriyeli mazluma sahip çıktık.

ABD'deki müslümanların ülkemize olan ilgisinin arttığını görüyorum.

Kardeşlerim 194 ülkenin içinde olduğu BM kurulunda 5 ülkenin dudakları arasına bir dünya mahkum edilemez. Daimi üye, geçici üye bu ayrımın olmaması lazım. Eğer olacaksa 20 üyenin 20'si daimi üye ve dönüşümlü olacak.

Artık ikinci dünya savaşı sonrası bir dünya yok. Şu anda yeni bir dünya inşaa ediliyor. BM adaleti temsil edecekse ancak bu şekilde temsil eder. Şu anda BM bunu başarıyor mu hayır? Suriye sorunu devam ediyor, çözebildi mi?

Suriye halkını hak ve özgürlük mücadelelerinde yalnız bıraktılar.

Ülkemize yönelik terör tehdidi son bulana, Suriye'nin geleceğine kast eden çetelerin kökü kazınana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

İsrail verilen BM kararlarına uyuyor mu, hayır.

İdlib krizinde olduğu gibi bir sivilin bile burnunun kanamaması için sarf ettik.

İnşallah önümüzdeki dönemde Fırat'ın doğusunu da kapsayacak  şekilde, Suriye'nin içindeki güvenli bölgeleri artırmaya devam edeceğiz.

Şu anda huzurlarında aynı zamanda İslam işbirliği teşkilatının dönem başkanı olarak konuşuyorum. İslam İşbirliği Teşkilatı olarak aldığımız kararların uygulanması için her türlü çabayı gösterdik. Aldığımız kararlar dünyanın ilgisiyle olumlu bir şekilde geçti

Müslümanların dünya gündemini meşgul eden meselelerde etkilerin sınırlı olmamasının temel sebebi, Kuran'ı Kerim'in bu emrine Müslümanlar uymuyor. Uymadığı için bu parçalanmışlık bizi mahvediyor. Hepinizin toptan Allah'ın ipine sarılınız, Allah'ın Kuran'ına sarılınız devamında gücünüz gider, zayıf düşersiniz... İşte böyle olduğu için İslam alemi zayıf düştü. Ama bir olsaydık beraber olsaydık, kardeşliğimizin gereğini yerine getirseydik bir başka olurdu.

Açık söylüyorum Filistin meselesinin onca yıldır çözüme kavuşturamamasının nedeni Müslümanlardaki birlik eksikliğidir. Sene 1948 Filistin neydi şu an 2018 Filistin ne...

Yanlışı başkasında aramak bize sadece zaman kaybettirecektir. Bu yüzden dertlerimizin devasını kendi içimizde aramalıyız.

Rabbimiz bizim birliğimizi emrediyor. Bizim bu emre uymamız lazım. Eğer bizler ancak müminler kardeştir emrine uyarsak o zaman netice alırız. Bunun için de bu kardeşliğimizi devam ettirmemiz gerekiyor.

Renkler kavimler ne olursa olsun sadece birliğimiz önemli

Kardeşlerimize kibirle değil tevazuyla davranmayı, hataları karşısında anlayış göstermeyi gerektiğinde affetmeyi öğrenmemiz şarttır. İmam etmiş olamazsınız birbirinizi sevmedikçe. Bu aynı zamanda cennetin yoludur. Birbirimizi ancak eksikleriyle seversek bu cendereden çıkabiliriz.

Diğer din mensuplarını dışlamadan insanlığın ortak paydaklarında buluşmanın yolunu arayacağız

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.