Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Sakarya adaylarını açıklıyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya'nın Karasu ilçesinde "BMC Gelecek 50 Yıl Buluşması"nda konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Sakarya adaylarını açıklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Sakarya Belediye Başkan adaylarını açıklıyor:

Bu bir davadır, yapılan istişareler sayesinde belirlenen isimlere hep beraber sahip çıkacağız ve yeni bir dönemi başlayacağız.

Adapazarı: Mutlu Işıksu

Akyazı: Bilal Soykan 

Arifiye: İsmail Karakullukçu

Erenler: Fevzi Kılıç

Ferizli: İsmail Gündoğdu

Geyve: Murat Kaya

Hendek: Ali Kemal Sofu

Karapürçek: Orhan Yıldırım

Karasu: İshak Sarı

Kaynarca: Murat Kefli

Kocaali: Ahmet Acar

Pamukova: Cevat Keser

Sapanca: Özcan Özen

Serdivan: Yusuf Alemdar

Söğütlü: Koray Oktay Özten

Taraklı (Cumhur İttifakı): İbrahim Pilavcı (MHP'nin adayı) 

Aday toplantımızın partimiz ve Sakaryamız için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. 2 dönem Serdivan Belediye Başkanlığı, 2 dönemdir de Sakarya Belediye Başkanlığı yapan Zeki Toçoğlu kardeşimize şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir ve ilçelerde partimizi temsil edecek belediye başkan adaylarımıza muvaffakiyetler diliyorum.

Sakarya, inşallah bir kez daha partimizin bayrağını en yukarıda dalgalandıracak.

31 Mart seçimlerinde AK Parti teşkilatlarımıza çok önemli görevler düşüyor. Sadece seçmen kütüklerini takip ettiğimizde dahi yapacak çok işimiz olduğu ortaya çıkıyor. AK Parti üyelerinden 504 bininin burada kayıtlarının olmadığını gördük. Bu seçimlerde 1 milyon gencimiz ilk defa oy kullanacak. Sakarya'da da ilk defa oy kullanacak kişi sayısı 12 binden fazla. Şehre yeni gelen seçmen sayısı 16 bin 500 civarında. Bir önceki seçime göre listelerde olmayan kişi sayısı 11 bin 500'e yakın. Üyemiz olup da seçmen kaydı bulunmayanların sayısı 6 bine yakın. Bunlar çok ciddi rakamlar. Tüm il ve ilçe başkanlarımıza bir kez daha talimat veriyorum; seçmen kütüklerinde adı olmayanların adreslerini bulup kayıtlarını yaptıracaksınız. Adres değiştirerek ilinize, ilçenize gelen üyelerle hemen irtibatta bulunacaksınız.

Biz gittiğimiz her yerde eserlerimizle konuşuruz, CHP hep laf. Birileri gibi yalanın gölgesine sığınmıyor, milletimizle yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı paylaşıyoruz. Bugün dev bir tesisin temellerini attık. Bay Kemal inşallah izlemiştir. İzlememişse akşam haberlerinde izlesin. 

(AK Parti Sakarya Gençlik Kolları'nın yaptığı afiş)

Bu pankart tek kelimeyle nefis, CHP belediyeciliğini gösteriyor. Biz gittiğimiz her yerde eserlerimizle konuşuruz. Ama CHP'de böyle mi? CHP'de her zaman laf var. CHP belediyeciliğinde grev var. Maaşlarını alamayanlar var. İşte CHP belediyeciliği bu.

"BAY KEMAL'İN BÖYLE BİR DERDİ YOK"

Bakınız iktidarlarımız döneminde yani 16 sene, Sakarya'ya ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Yaptığımız yatırımların toplam tutarını biriniz söyleyemedi ama ben söyleyeyim. Ana kademe, gençler, hanımlar söylemeniz lazım. 24 milyon katrilyon sadece Sakarya'ya yatırım yaptık. Bunu teşkilat olarak hep anlatmanız lazım. Herkes bunu bilmeli. Bay Kemal'in böyle bir derdi yok zaten. Son 16 yılda Sakaryalı ihtiyaç sahiplerine 1,3 katrilyon tutarında yardım yaptık. Bay Kemal haberin var mı? 6 sağlık tesisimizin inşaası da sürüyor. Bir illet bir zillet ittifakı var karşımızda. Bunlara 31 Mart'ta gereken dersi vermek zorundayız. Bir illet bir zillet ittifakı var karşımızda. Bunlara 31 Mart'ta gereken dersi vermek zorundayız. Sakaryalı kardeşlerimin gönül belediyeciliğine destek vereceğine inanıyorum. 

"SAVAŞ UÇAĞIMIZI DA YAPACAĞIZ"

Buraya gelmeden önce BMC'nin temel atma törenine katıldı. Tüm etapları bittiğinde 10 bin kişiye istihdam sağlayacak bir proje. Şimdi temelini attığımız ilk kısım 2020'de hizmete girecek. Birileri her devirde olduğu gibi bugün de ülkemizin önünü kesmek için her yönteme başvuruyorlar. Biz tank fabrikamızla ilgili işletme devri yaptık, BMC'ye 25 yıllığına işletmesini verdik. BMC, buraya 50 milyon dolar yatırım yapacak. Burada çalışanlar çıkarılmayacak, özlük haklarında düşme olmayacak. Bu CHP zihniyeti bunun önünü kesmeye çalışıyor, bunlar da yerli- milli olmak gibi bir dert yok. Bizler CHP'ye yüklenince birileri rahatsız oluyor, suçu başkalarının omuzuna yüklemeye çalışıyor. Hala kendi savaş uçağımızı üretmek için çırpınıyoruz. Yapacağız da. İHA'ları, SİHA'ları nasıl yaptıysak savaş uçağımızı da yapacağız. İman ve azim öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Bunun için bir yandan F-35 uçaklarının yapımına da ortak olduk. Savunma sanayiimizin dışa bağımlılığını yüzde 80'den yüzde 35'lere kadar düşürdük. SİHA'larımız, İHA'larımız olmasaydı bize bugün nefes aldırmazlardı.  Bu ülke ne çektiyse hazırcılıktan çekti, artık bu devri kapatıyoruz. Gerçi hala bir takım kurumlarımızın eski hastalıklardan kurtulamadığını görüyoruz, bunların da hesabını sorumlularına soracağız. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.