Hava Durumu

Corona virüse Türkiye'de rastlandı mı?

Dünyaya hızla yayılan corona virüse Türkiye'de rastlanmadı.Vatandaşlar ise, binlerce insanın ölümüne neden olan virüs ile ilgili birçok soruyu merak ediyor...Peki "Coronavirüs'ün tedavisi bulundu mu ve korunma yolları nedir?" işte cevabı...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2020 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Corona virüse Türkiye'de rastlandı mı?

Tüm dünya diken üzerinde Corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini takip ediyor. Virüs nedeniyle ölü sayısı her geçen gün artmaya devam ederken virüsün yayıldığı merkezler arasındaki İran'ın kum kentindeki Türkler dün yurda getirildi. Virüs bulaşma olasılığına karşı İran'dan gelen yolcular Ankara'da karantina alındı. Dünyayı teyakkuza geçiren salgınla ilgili en çok merak edilenler arasında ise "Corona virüsü Türkiye'ye geldi mi?" ve "Coronavirüs tedavisi bulundu mu?" sorularının cevabını araştırıyor. İşte, Corona ile ilgili son dakika haberleri...

CORONA VİRÜSÜ TÜRKİYE GELDİ Mİ?

Kum kenti de dahil olmak üzere İran'dan Türkiye'ye gelmek isteyen 132 Türk vatandaşını taşıyan Türk Hava Yollarına ait uçağın, Esenboğa Havalimanı'na saat 10.30'da iniş yapmasının ardından yolcular ve mürettebat, Sağlık Bakanlığı ekiplerince ön muayeneye tabi tutuldu.

Muayeneleri tamamlanan vatandaşlar, karantina hastanesi olarak hazırlanan Dr. Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesine ambulanslarla sevk edildi. Yolcuların tamamının ön muayene ve tahliye işlemi, saat 17.00'de tamamlandı.

Bununla birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son açıklamayla Türkiye'de Coronavirüs vakasına rastlanmadığını duyurdu. İşte, Bakan Koca'nın açıklaması:

Tekrar hatırlatmak isterim ki, ülkemizde Yeni Koronavirüs vakasına rastlanmamıştır. İlgili bakanlıklarımızın iş birliği, Bilim Kurulumuzun rehberliği ve tecrübeli sağlık çalışanlarımızla, ülkemizi bu hastalıktan korumak için azami çaba sarf etmekteyiz.

CORONA VİRÜS TEDAVİSİ BULUNDU MU?

Hali hazırda şimdiye kadar Çin ve ABD'den virüsle ilgili "Aşı bulundu!" haberi geldi. Ancak yapılan iki açıklamada da aşının deneme sürecinin devam ettiği bildirildi. Yani henüz virüsün tedavisi bulunmadı. Ancak umutlu bekleyiş sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.