Hava Durumu

Türkiye virüs kuşatmasında!

İran'da corona virüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 26'ya yükseldi.Ayrıca Danimarka ve Estonya'da ilk corona virüs vakası görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2020 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2020 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye virüs kuşatmasında!

Dünyayı titreten koronavirüs salgını Antarktika hariç tüm kıtalara yayıldı, halihazırda Covid-19 48 ülkede görüldü. Virüs, son 24 saatte Yunanistan, Romanya, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Norveç, Danimarka ve Estonya gibi ülkelere sıçradı.

13.25 : İran'da dört hasta daha yaşamını yitirdi, can kaybı 26'ya çıktı. İran'da son 24 saatte 106 vaka daha belirlendi, hasta sayısı 245 oldu. 

Sağlık Bakanlığı, İranlılardan gerekli olmadıkça ülke içerisinde seyahat etmemelerini istedi.

13.00 : Koronavirüsten bir hastanın hayatını kaybettiği hastaneyi ziyaret eden Fransa lideri Emmanuel Macron, "Önümüzde bir kriz var, salgın giderek ilerliyor" dedi.

12.35 : Japonya Başbakanı Şinzo Abe, ülke genelindeki tüm ilkokul ve liselerin Mart ayı sonuna kadar tatil  edilmesi emrini verdi.

12.30 : İsviçre'de üç yeni koronavirüs kapan hasta daha tespit edildi, toplam vaka dörde çıktı.

12.15 : İran'da Sağlık Bakanı yardımcısının ardından Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur da koronavirüse yakalandı. Aynı zamanda Kum milletvekilli olan Zünnur, yayınladığı video kaydında yapılan testlerinin pozitif çıktığını ve karantina altında olduğunu duyurdu.

12.10 : İngiltere'de iki test daha pozitif çıktı, koronavirüs vakalarının 15'e çıktığı resmen açıklandı. Hastaların İtalya ve İspanya'daki Tenerife'ye seyahat ettiği bildiriliyor.

11.40 : Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, Paris'te koronavirüs nedeniyle bir Fransızın hayatını kaybettiği hastaneyi ziyaret ediyor.

GÜNEY KORE'DE VİRÜS PATLAMASI

11.35 : Güney Kore'de 171 vaka daha belirlendi, sabaha karşı açıklanan 334 yeni vakayla birlikte toplam hasta sayısı 1766'ya fırladı. Çin'den sonra virüsün en çok yayıldığı ülke olan Güney Kore'de on üçüncü ölüm de gerçekleşti.

10.25 : İran devlet televizyonu, salgındaki can kaybının 22'ye çıktığını izleyicilerine aktardı. Ülkede şu anda 141 kişide virüs tespit edilmiş durumda.

10.20 : Kuveyt ülkedeki koronavirüs hastalarının sayısının 43'e çıktığını açıkladı, daha önceki rakam 26'ydı. Tüm hastaların İran'la bağlantılı olduğu belirtiliyor.

09.30 : Doğu Avrupa ülkesi Estonya'da ilk koronavirüs vakası belirlendi. Hasta İran vatandaşı.

08.55 : Irak'ta altıncı koronavirüs hastası kayıtlara geçti. Sağlık Bakanlığı, genç hastanın İran'a seyahat ettiği bilgisini verdi.

08.40 : İskandinav ülkesi Danimarka'da ilk koronavirüs vakası tespit edildi. Hastanın İtalya'ya kayak tatiline gittiği ve dönüşte virüsün belirlendiği duyuruldu.

AVUSTRALYA'DAN ÜRKÜTEN UYARI

07.50 : Avustralya Başbakanı Scott Morrison, koronavirüs salgınının küresel çapta bir pandemiye dönüşme riski bulunduğunu ve harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

06.15 : Çin'in güney komşusu Tayvan ülke çapında en üst düzey alarma geçti. Çin'le tüm giriş çıkışları kapatan ülkede şimdiye kadar 32 vakaya rastlandı, bir kişi öldü.

04.20 : Virüsün merkez üssü Çin ana karadaki yeni rakamları açıkladı. Son bir günde 24 yeni can kaybı gerçekleşti, salgının başından bu yana ölenler 2 bin 744 kişiye ulaştı.

433 kişide daha koronavirüse rastlandığını belirten Pekin yönetimi, vaka sayısının 78 bin 497'ye çıktığını açıkladı.


TATBİKATLAR ASKIYA ALINDI

04.00 : ABD ve Güney Kore, ortak askeri tatbikatları süresiz olarak erteledi. Amerikan Dışişleri Bakanlığı, Güney Kore'yedeki vakaların ardından üst düzey alarm durumuna geçti, Güney Asya ülkesine seyahat edeceklerin bir kez daha düşünmesi uyarısını yaptı.

03.00 : Virüsün Avrupa'daki merkezi İtalya'da Lombardiya Bölgesi'nde bölgesel yönetim başkanı Attilio Fontana, yakın çalışma arkadaşında yeni tip koronavirüs tespit edildiği için kendisini iki haftalık karantinaya aldı.

Facebook hesabından bir görüntü paylaşan Fontana, girdiği testin negatif çıkmasına rağmen karantina kararı verdiğini belirterek, "Bugün itibaren bir şeyler değişecek. Ben de üst düzey sağlık enstitüsünün talimatlarına uyacağım, bunun için iki hafta boyunca kendi halimde tecritte yaşamaya çalışacağım. Bunu özellikle benimle çalışanları korumak için yapıyorum" dedi.


TRUMP: ELLERİNİZİ YIKAYIN

02.40 : ABD Başkanı Donald Trump, beklenen basın toplantısına elinde bir haritayla çıktı. Salgına karşı en iyi ve en kötü hazırlanan ülkeleri gösteren haritayı gösteren Trump, "Çin lideri Şi çok çalışıyor. Çin'in bildirdiği rakamlara güvenebilirsiniz. Çin'de hastalığın yayılması bir nebze azaldı" dedi.

Yardımcısı Mike Pence'i koronavirüs salgını için görevlendirdiğini belirten Trump, "Bu hastalık yayılırsa ne yapmamız gerekirse yapmaya hazırız. Ama ABD halkına karşı risk oldukça az. Kongreden 2,5 milyar dolar fon istedik. Ne kadar para harcamak uygunsa o kadar harcayacağız. Umarım o kadar çok para harcamak zorunda kalmayız" ifadesini kullandı.

Aşı çalışmalarının hızla ilerlediği bilgisini veren ABD lideri, şu tavsiyeleri verdi: "Ellerinizi yıkayın, kendinizi temiz tutun. Zorunda olmadıkça, herkesle tokalaşmanız gerekmiyor. Etrafımda soğuk algınlığı ya da grip belirtisi gösteren olursa hemen uzaklaşıyorum. Bu virüse de tıpkı grip gibi davranın."

Trump, Beyaz Saray'daki basın toplantısında elinde bir harita tutuyordu. Salgına karşı en iyi ve en kötü hazırlanan ülkelerin gösterildiği haritada, üç renk var. En iyi hazırlanan ülkeler sarı, ikinci derecede olanlar turuncu ve en kötü hazırlık yapılan ülkeler bordo renkte. Haritada Türkiye sarı renkte gösteriliyor.

Covid-19 salgını nedeniyle Çin ana karasında 2 bin 747, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2 kişi hayatını kaybetti.

Yeni tip corona virüs, yayıldığı ülkelerde de can kayıplarına neden oldu. İran'da 22, Japonya'da 3, Güney Kore'de 13, İtalya'da 12, Fransa'da 12, Tayvan, Filipinler'de birer kişi Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Virüs bulaşan kişi sayısı dünya genelinde 82 bini geçerken, Çin ana karasında 78 bin 514, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 89 ve Makao Özel İdari Bölgesi'nde 10 vakaya rastlandı. Tayvan'da da 32 kişide Covid-19 tespit edildi.

Covid-19'in görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor:

"Japonya 894, Güney Kore 1595, İtalya 470, Singapur 93, İran 141, ABD 60, Tayland 40, Avustralya 23, Malezya 22, Vietnam 16, Almanya 27, İran 141, İngiltere 13, Birleşik Arap Emirlikleri 13, Fransa 12, İtalya 470,  Kanada 12, Hindistan 3, Filipinler 3, Kuveyt 43,  İspanya 14, Rusya 2, İsrail 2, Umman 2, Bahreyn 33, Yunanistan 1, Brezilya 1, Kuzey Makedonya 1, Estonya 1, Danimarka 1, Gürcistan 1, Irak 6, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Belçika 1, İsveç 1, Finlandiya 1, Mısır 1, Lübnan 1, Cezayir 1, Afganistan 1."

DANİMARKA VE ESTONYA'DA İLK VAKALAR

Danimarka'da ilk corona virüs vakası tespit edildi. Hastanın İtalya'nın kuzeyinden kayak tatilinden dönen bir kişi olduğu belirtiliyor.

Estonya da ülkedeki ilk corona virüs vakasının görüldüğünü duyurdu

TÜRKİYE VİRÜS KUŞATMASINDA

İran'da yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle vaka sayısı 141'e ölü sayısı 22'ye yükseldi. Irak'ta virüs nedeniyle 6 kişi yaşamını yitirirken Yunanistan ve Gürcistan'da 1'er vaka tespit edildi.

İRAN'DA 26 ÖLÜ

İran'da corona virüs nedeniyle 4 kişi daha hayatını kaybetti, ölü sayısı 26'ya, vaka sayısı 245'e yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.