Hava Durumu

Corona virüs hangi ülkelerde görüldü?

Çin'de ortaya çıkan ve çok sayıda ülkeye yayılan corona virüs salgınında ölenlerin sayısı hızla artıyor.Peki corona virüs hangi ülkelerde görüldü?

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2020 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.02.2020 10:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Corona virüs hangi ülkelerde görüldü?

Dünyada corona virüs vakaları hızla artıyor, endişe büyüyor

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs (Kovid-19) vakaları ve ortaya çıktığı ülkelerin sayısı giderek artıyor.

ÇİN'DE CORONA VİRÜSTEN SON 24 SAATTE 71 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Çin'de yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 665'e yükseldi.

Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte 71 kişi hayatını kaybetti, 508 yeni Kovid-19 vakası saptandı.

Ülkedeki toplam ölü sayısı 2'si Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden olmak üzere 2 bin 665'e, tespit edilen toplam vaka sayısı ise 77 bin 658'e çıktı.

Kovid-19'dan iyileşerek taburcu edilen kişi sayısı 27 bin 323'e çıkarken, virüse yakalanma durumu şüpheli olan kişi sayısı 2 bin 824'e, müşahede altındaki kişi sayısı 87 bin 902'ye geriledi.

Bununla birlikte vaka sayısı Çin ana karası dışında, Hong Kong'da 81'e ulaşırken, Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 olarak aktarıldı.

İTALYA'DA ÖLÜ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

İtalya'da yeni tip coron avirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ölü sayısı 7'ye yükseldi. İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 26. haftasındaki 6 maç da virüs endişesiyle seyircisiz oynanacak.

Corona virüs vakalarının ve ölü sayısının geçen cuma gününden bu yana hızlı bir artış gösterdiği İtalya'da pazartesi günü, şu ana kadar en çok ölümün kaydedildiği gün oldu.

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, ülke genelinde corona virüs dolayısıyla Lombardiya bölgesinde 62 yaşında diyaliz hastası olduğu belirtilen bir kişi daha yaşamını yitirirken, bu son kayıp, pazartesi günü kayıtlara geçen 4'üncü, toplamda ise 7'inci ölüm oldu.

Hayatını kaybedenlerden 6'sının Lombardiya, 1'inin de Veneto bölgesinden olduğu belirtildi.

Corona virüs vakalarının en çok görüldüğü yer olan bu iki bölgeden Lombardiya'da mevcut vaka sayısı 173'e çıkarken, Veneto'da ise bu sayı 33'ü buldu.

İRAN'DA ÖLÜ SAYISI 16'YA YÜKSELDİ

İran'da yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle 4 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 16'ya çıktı.

Aftabnews haber sitesine göre, ülkenin orta kesiminde yer alan Merkezi eyaletinde 2 kişi Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirdi.

Merkezi Eyalet Tıp Fakültesi Dekanı Abbas Nikruş, eyaletin merkez kenti Save'de ölen iki kişinin 82 ve 87 yaşlarında kalp ve böbrek rahatsızlıkları bulunan kadın hastalar olduğunu belirtti.

Öte yandan, yarı resmi İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, Elborz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Seyyid Hüseyin İnanlu, Elborz eyaletinde corona virüsü tespit edilen 3 kişiden birinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İnanlu, halkın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamasını tavsiye etti.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan, Hemedan Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Menuçehr Kerimi ise, "Hemedan eyaletinde ilk corona virüsü vakası çarşamba günü tespit edildi. Hastalardan biri hayatını kaybetti." dedi.

IRAK, İRAN VATANDAŞLARINA VİZE VERMİYOR

Irak, 20 Şubat'ta, yeni tip Corona virüs nedeniyle İran vatandaşlarına tüm sınır kapılarını 3 gün süreyle kapatmış, gidiş-dönüş tüm uçak seferlerinin de askıya alındığını duyurmuştu.

Aynı zamanda, Bağdat yönetimi, Irak'a giriş yapmak isteyen İran vatandaşlarına yeni bir duyuruya kadar vize verilmeyeceğini belirtmişti.

IKBY İçişleri Bakanı Rebivar Ahmed de 22 Şubat'ta yaptığı açıklamada, İran'dan gelen Iraklı vatandaşların 14 gün boyunca tıbbi gözetimde tutulacağını bildirmişti.

Irak'ın Necef kentinde dün, İranlı bir öğrencide yeni tip Corona virüs (Covid-19) vakası görülmüştü.

BAHREYN'DE KOVİD-19 VAKASI 2'YE ÇIKTI

Bahreyn haber ajansı BNA'da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı, İran'dan gelen bir Bahreyn vatandaşında daha Kovid-19 tespit edildiğini duyurdu.

Söz konusu kişinin Uluslararası Bahreyn Havaalanı'na gelişinin hemen akabinde gerekli tıbbi kontrollerden geçirildiği ve virüse yakalandığının kesinleştiği kaydedildi.

Bahreyn Sağlık Bakanlığı dün İran'dan dönen bir kişide virüsün tespit edildiğini açıklamıştı.

KUVEYT'TE KOVİD-19'A YAKALANANLARIN SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Kuveyt Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İran'ın başkenti Tahran ile Kum'dan gelen iki yolcuda Kovid-19 virüsünün tespit edildiği ve böylece ülkedeki vaka sayısının 5'e yükseldiği ifade edildi.

Söz konusu 2 yolcunun karantinaya alındığı kaydedildi.

Kuveyt, Kovid-19 nedeniyle ölümlerin yaşandığı İran'dan önceki gün yaklaşık 800 vatandaşını tahliye etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.