Hava Durumu

Corona virüs dünyayı sarıyor! İşte son durum

Çin'de ortaya çıkan ve corona virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 594'e ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2020 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Corona virüs dünyayı sarıyor! İşte son durum

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkede son 24 saatte salgın nedeniyle 150 kişi hayatını kaybetti, 409 yeni vaka tespit edildi.

Böylelikle ülkedeki toplam can kaybı, 2'si Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden olmak üzere 2 bin 594'e çıkarken, kesinleşen Kovid-19 vakası da 77 bin 150'ye ulaştı.

Bununla birlikte Kovid-19'a yakalanma durumu şüpheli olan kişilerin sayısı 3 bin 434'e, müşahade altına alınanların sayısı 97 bin 481'e geriledi.

Bugüne kadar Kovid-19'dan iyileşerek taburcu olanların sayısı da 24 bin 734'e çıktı.

Çin ana karası dışında vaka sayısı Hong Kong'da 74'e yükselirken, Makau Özel İdari Bölgesi'nde 10 olarak bildirildi.

Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti. 

12 ARALIK'TA İLK VAKA AÇIKLANDI

Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan Kovid-19 salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. Yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.

GÜNEY KORE'DE KIRMIZI ALARM

Virüsün yayıldığı Güney Kore'de ise hükümet alarm seviyesini 'kırmızı'ya çıkardı ve önlemleri güçlendireceğini açıkladı.

3'ÜNCÜ ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ!

Corona virüsü nedeniyle dünya genelinde yaşanan ölümler artarken, İtalya'dan 1 ölüm haberi daha geldi. İtalya'nın Lombardy Bölgesi Meclis Üyesi Guilio Gallera bölgede bulunan Crema kasabasında, aynı zamanda kanser hastası olan yaşlı bir kadının korona virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı. Yaşanan ölümle, İtalya'da korona virüsü nedenli ölüm sayısı 3'e çıkarken, ülke genelinde 157 onaylanmış vaka kaydedildi.

Öte yandan, Milano yakınlarında bulunan Codogno kenti ise 21 Şubat günü korona virüsü vakalarının artması nedeniyle karantina altına alınmıştı.

İSRAİL'DE VAKA SAYISI 2 OLDU

İsrail'de bir kişide daha yeni tip koronavirüs (Kovid -19) tespit edildiği duyuruldu. İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 virüsü nedeniyle Japonya'da karantinaya alınan "Diamond Princess" yolcu gemisinden tahliyelerine izin verilen 11 İsrail vatandaşından birinde daha virüsün tespit edildiği belirtildi. Test sonucu pozitif çıkan kişinin Tel Aviv yakınlarındaki Ramat Gan bölgesindeki Sheba Tıp Merkezi'nde karantinaya alındığı ifade edildi.

IRAK'TAN İRANLILARA ÜLKEYE GİRİŞ YASAĞI

Irak yönetimi, yeni koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle İranlıların ülkeye girişine getirilen yasağı 15 gün daha uzattı. Irak Sınır Geçiş Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınıyla mücadele için İranlıların ülkeye girişine yönelik yasağın 15 gün daha uzatıldığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.