Hava Durumu

Çocuk istismarcı çete çökertildi

İsrailli çocuk istismarcı çete, polisin baskınıyla çökertildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2018 01:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2018 01:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çocuk istismarcı çete çökertildi

Şüphelilerin tamamı uzun süredir Interpol tarafından küçük yaştaki çocukları fuhuşa zorlama suçundan dolayı aranıyordu.

Kolombiya Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, 6 Israil vatandaşı çocuk fuhuş çetesi yönetmekten tutuklandı, toplamda çeteyi yönetmekle suçlanan kişilerin sayısı 14 Israilli ve 2 Kolombiyalı olmak üzere 16 kişi.

Çete üyelerinin, Kolombiya´ya gelen Israilli turistlere, işadamlarına ve eski askerlere "turizm paketi" ismi altında çoğu küçük yaşta olan kurbanlarını para karşılığı pazarladıkları belirtiliyor. Çaresiz çocuklara ise söylenilenleri yapmaları halinde 63 ile 126 dolar arası para veriliyordu. Polisin elde ettiği bilgiler arasında, çocukların "Purim" isimli bir WhatsApp grubuna girmeye zorlandıkları da yer alıyor. Bu grup, ismini aşırı şekilde içki içilerek kutlanılan bir Yahudi bayramından alıyor.

Kolombiya Başsavcılığı, yayınladığı videolarda çete tarafından kullanılan binaların görüntüsünü paylaştı. Bunların arasında Santa Marta´da bir spa, Bogota´da bir pansiyon ve Kolombiya´nın ikinci büyük şehri Medellin´de bir bina yer alıyor.

Yakalanan şahıslar, cinayet, komplo, insan ticareti, reşit olmayanları pazarlama, uyuşturucu imalatı, fuhuş çetesi kurmak ve kara para aklamak ile suçlanıyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.