Hava Durumu

Çocuk dolu servisi yakıp,kaçtı

İtalya'da bir şoför, 51 çocuğun bulunduğu otobüsü ateşe vererek olay yerinden kaçtı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2019 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çocuk dolu servisi yakıp,kaçtı

İtalya'nın kuzeyindeki Milano kenti yakınlarında bir okul otobüsünün şoförü, 51 çocuğun bulunduğu otobüsü kaçırıp yaktığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Çocuklardan birinin polisi araması sayesinde güvenlik güçleri otobüsü bloke ederek durdurdu ve çocukları kurtardı.

Senegal asıllı bir İtalyan vatandaşı olan şoförün Akdeniz'deki göçmen ölümlerini protesto etmek istediği iddia ediliyor.

İtalyan basınındaki haberlere göre San Donato Milanese kasabası yakınlarında yaşanan olay yaklaşık 40 dakika sürdü. Ortaokul öğrencilerini bir spor salonuna götürmek üzere teslim alan 47 yaşındaki Ousseynou Sy isimli otobüs şoförü, güzergah değiştirerek Milano Linate Havalimanı'na doğru yol almaya başladı.

Otobüsteki çocuklardan birinin anlatımına göre şoför bu sırada otobüsün içine benzin döktü ve çocukların ellerini bağladı. Çocuklardan biri ise ellerini çözmeyi başararak polisi aradı.

Polisin yol üzerinde barikat kurarak durdurmaya çalıştığı Sy, barikatı aşmaya çalışsa da daha sonra durmak zorunda kaldı. Ardından otobüsten inen şoför çakmakla otobüsü ateşe verdi. Ancak otobüs alev almadan önce çocuklar polisin yardımıyla araçtan kaçmayı başardı.

Çocuklardan bazılarının yanan otobüsün dumanından rahatsız oldukları için hastaneye kaldırıldıkları ancak durumlarının iyi olduğu belirtildi.

"BURADAN HİÇ KİMSE SAĞ ÇIKMAYACAK"

İtalyan basının yayımladığı bir videoda çocukların çığlık çığlığa otobüsten kaçtığı görülüyor.

Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini de otobüsteki çocuklardan birinin yaşadıklarını anlattığı bir videoyu sosyal medyada yayımladı.

Videoda çocuğun, "Hepimiz çok korktuk. Adam benzin bidonlarını yere boşalttı. Hepimizi bağladı ve polisi aramamamız için cep telefonlarımıza el koydu. Ama arkadaşlarımdan birinin telefonu yere düştü. Benim ellerimi iyi bağlamamıştı, çözmeyi başardım ve telefonu aldım, jandarmayı ve polisi aradık" dediği duyuluyor.

Matteo Salvini sosyal medyada yazdığı mesajında, Ousseynou Sy'nin çocukları "Buradan hiç kimse sağ çıkmayacak" diye tehdit ettiğini de yazdı.

Salvini, "Bir katliam yaşanabilirdi, neyse ki 51 çocuğun hepsi sağ kurtuldu. Bu bir mucize" dedi.

Ansa ajansının haberine göre de başka bir çocuk, "Ellerimizi bağladı ve bizi tehdit etti. Kımıldarsak benzin döküp yakacağını söylüyordu. Afrika'da insanların öldüğünü ve bunun (İtalya'daki koalisyon hükümetinin liderleri) Di Maio ve Salvini'nin suçu olduğunu söyleyip duruyordu" dedi.

Ansa, şoförün "Akdeniz'deki ölümler sona ermeli" dediği iddiasına da yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.