Hava Durumu

Çin'den kriz çıkaracak idam hamlesi!

İngiliz haber ajansı Reuters Çin mahkemesinin kararını son dakika koduyla duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2019 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2019 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çin'den kriz çıkaracak idam hamlesi!

Çin, Kanada vatandaşı Robert Lloyd Schellenberg'ı uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla ölüm cezasına çarptırdı. Schellenberg'ın ülkedeki tüm mal varlığına da el konuldu.

Çin medyası mahkemenin aldığı bu kararını son dakika koduyla duyurdu.

ÇİN İLE KANADA ARASINDA PATLAT VEREN KRİZ

İki ülke arasındaki gerilim, ABD'nin isteği üzerine, Kanada'nın Çin'in teknoloji devi Huawei'in Mali İşler Direktörü Mıng Vancou'yu 1 Aralık'ta Vancouver'da gözaltına almasıyla başlamıştı. Karara gerekçe olarak, ABD'nin İran yaptırımlarını delmek için sahtekarlık yaptığı gösterilmişti.

Çin, Kanada'nın Pekin Büyükelçisi John McCallum'u Dışişleri Bakanlığına çağırmış ve Mıng'ın serbest bırakılmasını talep ederek aksi durumda bunun "ciddi sonuçları olacağı" uyarısını yapmıştı.

Çin tarafı, Mıng olayından sonra Kanadalı iş adamı ve girişimci Michael Spavor ve eski diplomat Michael Kovrig'in "ulusal güvenliği tehdit eden etkinliklere karıştıkları" gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirmişti.

Huawei Mali İşler Direktörü Mıng, 12 Aralık'ta Kanada'da çıktığı mahkeme tarafından 10 milyon Kanada doları kefaletle şartlı serbest bırakılmıştı.

Kanada'dan 3 Ocak'ta yapılan açıklamada, Çin'in 1 Aralık'tan bu yana 13 Kanada vatandaşını gözaltına aldığı, bunlardan 8'inin serbest bırakıldığı açıklanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.