Hava Durumu

Çiçekçilerin '14 Şubat' mesaisi

14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel buketler ve özel tasarımlar yapan çiçekçiler günün simge çiçekleri olan kırmızı gül ve orkide de sayıyı artırdı.Güneş Çiçekçilik işletme sahibi Zafer Baş, yoğun bir tempo içine girdikleri bu özel gün öncesi sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 06:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çiçekçilerin '14 Şubat' mesaisi

Ali KAMUR

Güneş Çiçekçilik, yıl içinde en fazla çiçek satışının yapıldığı özel günlerden olan 'Sevgililer Günü' için, hazırlıklarını tamamlayıp, özel tasarımlar ve buketlerle gönüllere hitap etmeyi hedefliyor. Bir birlerini sevenler için ayrı bir önem taşıyan, bir çiçekle de olsa 14 Şubat'ı kutlayacak olanlar için Güneş Çiçekçilik işletme sahibi Zafer Baş ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Zafer Baş bu özel gün için , "Gül, nergis, orkide ağırlıklı olmak üzere birçok türde çiçeği mağazamızda alıcıların beğenisine sunuyoruz. Çiçekçiler olarak en tempolu günlerden biri olan Sevgililer Günü'nde hedefimiz elbette ki yüksek. "14 Şubat'ın bizi yoracağı gibi kaliteli hizmeti sunmak için gece geç saatlere kadar çalışıyoruz." ifadelerini kullanırken sorularımızı da yanıtladı.

Sevgililer gününde fiyat aralıkları nasıl?

Piyasadaki fiyat artışından dolayı biz de çiçeklerimizi birçok farklı şehirden temin ediyoruz. Bundan dolayı fiyatlarımızda geçtiğimiz yıllara göre cüzi miktarda artışlar olmakla birlikte yine de her bütçeye uygun buket ve tasarım çiçekleri müşterilerimize sağlayabiliyoruz. Gül fiyatları adet olarak 15 liradan başlayıp, 40 liraya kadar çıkıyor. Buket fiyatlarımız ise 100 liradan başlıyor. Tasarım çiçekler isteğe ve görselliğe göre 200 lira civarlarında başlayıp 2 bin lira gibi rakamlara ulaşabiliyor.

Bu yıl satış hedefiniz ne olacak?

Bu sene "14 Şubat Sevgililer Günü" için 5 bin dal gül siparişi verdik. Hedefimiz bu siparişlerin tamamını satıp en iyi şekilde bu günü değerlendirmek. Girdilerimizin artmasına rağmen çiçekleri en uygun fiyattan vermek ve müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Biz çiçekçiler bunu göz önünde tutup hizmet ederken herkesin bu özel günde sevdiklerine en azında bir dal çiçek vermesini tavsiye ediyoruz.

Özel günlerde sizi zorlayan şeyler neler oluyor?

Özel günlerde ortaya çıkan ve her köşe başında satış yapan seyyar çiçekçiler, işlerimizi olumsuz etkiliyor. Esnafın ayakta kalabilmesi ve vatandaşların kaliteli hizmet almaları için vatandaşlarımızın sevdiklerine alacakları çiçekleri 'interflora' hologramlı çiçekçilerden almasını istiyoruz. Sevdiklerinize güzel, kaliteli ve unutulmaz bir hediye vermek istiyorsanız çiçekçilerden alışveriş yapın. Hem sizler sevdiklerinizi mutlu edin, bizlerde emeğimizin karşılığını görelim.

İnsanlar çiçeğe değer veriyor mu, yoğun bir talep var mı?

Çiçek için çok yüklü miktarlarda para harcayanlar var. Gerek yaşadıkları bölge, gerekse görsellik açısından farklı türden çiçekleri tercih ediyorlar. Hem hediye hem de ev aksesuarı için çok tercih ediliyor.

Son olarak yaz ve kış aylarının olmazsa olmaz çiçekleri nelerdir?

Kış aylarının olmazsa olmazı, nergis ve sümbüldür. Bu çiçekler kokulu olduğu için kış aylarında sürekli olarak talep ediliyor. Daha çok gösterişe önem verildiği için kış aylarında ithal çiçekler tercih ediliyor. Nergis ve sümbül hem güneşi sevmediği için hem de soğuk havalarda daha uzun ömürlü olduğu için kış aylarının olmazsa olmazlarıdır. Yazın ise; papatya, gül, ortanca ve Japon gülü şeklinde dönemsel olarak tercihlerde değişiklikler oluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.