Hava Durumu

Cem Yılmaz: Bakkaldan ayrıcalıklı olmak istemiyorum

Ünlü komedyen Cem Yılmaz ve ressam Taner Ceylan, 16. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin "İyileştiren Şeyler" temalı etkinliklerinden "Küçük Sohbetler"in konukları oldu.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2017 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2017 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Cem Yılmaz: Bakkaldan ayrıcalıklı olmak istemiyorum

Şöhret olduktan sonra bundan kurtulmanın mümkün olmadığını ifade eden Yılmaz "Oysaki, bir bakkaldan, bir terziden daha fazla ayrıcalıklı kimse olmayı sevmiyorum" dedi

Bomontiada'da "Kahkaha ve Estetik" başlıklı sohbet toplantısında Yılmaz ve Ceylan, komediden estetiğe pek çok konuyu konuştu. Sohbette Cem Yılmaz, şöhret ve popüler olmakla ilgili şu yorumu yaptı: Şöhretten kurtulamazsın, istifa edemeyeceğin bir şey tanıdık olmak. Bazılarının tanıdık olmakla ilgili arzusu oluyor ya, ciddi bir kalabalığın; bir bilinsek, diyorlar. Hâlbuki onun yüküne dair hiçbir bilgileri yok. Ben sanatçıyım; bir bakkaldan, terziden fazladan ayrıcalıklı bir kimse olmayı sevmiyorum. O dünyada değilim. Bir gün, 'Nerede o eski alkışlar' diyen bir adama dönüşmek istemem. Çünkü dün gülenler başkaydı, bugün başka. İnsanlar bununla ilgili bir trajedi yaşıyorlar. Bunu kendimden uzaklaştırmaya çalışıyorum, bir ayrıcalık da beklemiyorum. Anlaşılmanın, sevilmenin dalgalı bir şey olduğunu biliyorum. Bununla mücadele etmeyi de bir görev gibi düşünmek yerine mesleğin kendi gerekleriyle ilgili olmasını tercih ederim. Komedinin köklerine inmek, tekniğinle, hızınla, parlaklık, zihinsel aydınlık, bir şeyi bir şeye dönüştürme kabiliyeti, hız... Bunlarla ilgilenmek benim için daha önemli..." 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.