Hava Durumu

'Cebir', geleceğe yön veriyor

25 yıllık tecrübesi ile Kocaeli ve İstanbul'un ardından 2017-2018 eğitim ve öğretim yılında Bursa kampüsünü hizmete açan Cebir Okulları, sunduğu modern imkânlar ve tecrübeli kadrosuyla donanımlı nesiller yetiştirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Cebir', geleceğe yön veriyor

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde uzun zamandır okullarda kodlama eğitimine büyük önem verildiğinin altını çizen Cebir Okulları Genel Koordinatörü Hasan Ali Gökdemir, Cebir Okulları'nın kodlama konusuna büyük hassasiyet gösterdiğini ve öğrencilere küçük yaştan itibaren kodlama eğitimi verildiğini hatırlattı. Hasan Ali Gökdemir, Cebirli öğrencilerin aldıkları eğitim sayesinde yazılım becerisine ek olarak farklı birçok yetenek kazanıp geleceğin yeni aktörleri arasındaki yerlerini alacağını söyledi.

YEPYENİ BİR DİL

Küçük yaşlardan itibaren alınan kodlama eğitiminin öğrencilere sadece bilgisayar teknolojileri alanında değil günlük hayatlarında da pek çok faydasının bulunduğunu ifade eden Gökdemir, "Okullarımızda yabancı dil olarak İngilizce, 2. yabancı dil olarak ise seçmeli Almanca ve Arapça öğretilmektedir. Artık bilgisayarlarla insanların iletişime geçmesini ifade eden 'Kodlama Dili' de okullarımızda 3. dil olarak öğretilmeye başlanmıştır. Kodlamayı öğrenmek, tıpkı yabancı bir dili öğrenmeye benziyor ve küçük yaşlarda en iyi şekilde öğreniliyor. ABD'de de kodlama eğitimi ilkokul, ortaokul ve liselerde veriliyor. İngiltere ise kodlama dersini 2013 Eylül'ünde müfredata ekleyerek, öğrencilerine 5 yaşından itibaren bu eğitimi vermeye başladı. Bizler de dünyadaki örnekleri iyi bir şekilde analiz ederek ilkokuldan itibaren kodlama eğitimini öğrencilerimize sunmaya başladık" şeklinde konuştu.

HAYATIN HER ALANINDA FAYDA SAĞLIYOR

Kodlama eğitiminin okul sınırları içerisinde kalacak bir dersten çok uzak olduğunu ve yazılım bilgisine sahip öğrencilerin hayatlarının her alanında bu durumun faydasını göreceğini belirten Hasan Ali Gökdemir sözlerini şöyle sonlandırdı, "Kodlama eğitimi ile yazılım dünyasını keşfeden öğrencilerimiz, edindikleri bilgi ile günlük yaşantılarında da sorunları kolay bir şekilde çözmeyi öğrenmiş oluyor. Çünkü kodlama eğitimi ile öğrencilerimiz; algoritmik düşünce, üretken olma, hata bulup onarma, takım olarak çalışma, problem çözme ve iletişim becerilerini de geliştirmiş oluyor. Cebir Okulları olarak bizim hedeflediğimiz de tam olarak bu. Öğrencilerimizin derslerdeki başarısını birey olarak hayatının tüm süreçlerinde de göstererek kendi dünyasına ve geleceğe şekil vermesi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.