Hava Durumu

Çavuşoğlu: İsrail, hesap verecek peşini bırakmayacağız

Antalya'da Manavgat DSİ Tesisleri toplu temel atma törenine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsrail, estirdiği terörden dolayı hesap vermezse, aymazlığı giderek artıyor. O yüzden İsrail, hesap verecek." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çavuşoğlu: İsrail, hesap verecek peşini bırakmayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da Manavgat DSİ Tesisleri toplu temel atma törenine katıldı.

"İSRAİL HESAP VERECEK"

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, "İsrail, estirdiği terörden dolayı hesap vermezse, aymazlığı giderek artıyor. O yüzden İsrail, hesap verecek. Bugün Filistin Dışişleri Bakanı kardeşimiz Riyad el-Maliki, İsrail'in yaptıklarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürdü. Bunun peşini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

"PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, bugün Uluslararası Ceza Mahkemesine giderek İsrail'in katliamlarına ve yerleşim politikalarına ilişkin dosyayı teslim etmişti.

Bu hamleye yönelik açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Bugün Filistin Dışişleri Bakanı kardeşimiz Riyad el-Maliki, İsrail'in yaptıklarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürdü. Bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

YASAL GEÇERLİLİĞİ OLMAYAN ADIM

Filistin yönetiminin İsrail'in katliamlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşıması, İsrail tarafından "yasal geçerliliği olmayan bir adım" olarak değerlendirildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin İsrail'in katliamları ile ilgili dosyayı UCM'ye teslim etmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Filistin tarafının İsrail'le barış sürecini sürdürmeye çalışmak yerine UCM'yi "siyasi amaçları ve kendi çıkarları için kullandığı" iddiasında bulunulan açıklamada, "Filistin'in bir 'devlet olmaması' ve İsrail'in UCM'ye üye olmaması nedeniyle Filistinliler tarafından yapılan başvuru yasal olarak geçersizdir." ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.