Hava Durumu

Çarşıda bayram kalabalığı

Ramazan Bayramına 3 gün kala Bursalılar kapalı ve uzun çarşıya akın etti, çocuklarıyla bayramın atmosferini yaşamaya başlayan aileler esnafın yüzü güldürdü.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2017 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2017 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çarşıda bayram kalabalığı

Bilal KAYAALTI

AVM'lerin ruhsuz atmosferinden ve pahalı mağazalarından kaçan Bursalılar, soluğu kapalı ve açık çarşıda aldı. Yıl boyunca bayramı dört gözle bekleyen esnafın yüzü güldü, çocukları ise bayramın neşesi sardı. Çarşıda bayramlık şeker ve çikolata satan esnafı memnun etti. Arife gününden önce çarşıya hareketliliğin gelmesi ile yüzlerinin güldüğünü belirten çarşı esnafı, çarşının arife gününde daha da kalabalık olmasını beklediklerini söylediler.

ALAN DA SATAN DA MEMNUN

Vatandaşlar ucuz ürün arayışına girerken, bayram öncesinde çarşı esnafının yaptığı yüzde 50'nin üzerindeki indirimlerle dikkat çekiyor. Kıyafetten ayakkabıya, hediyelik eşyadan misafire ikram edilecek şekere kadar Bursalılar bütün ihtiyaçlarını karşılama imkânı bulduğu çarşıda, esnaf ise vatandaşın dikkatini çekmek için çaba sarf ediyor. Çarşıdaki ayakkabı ve giyim mağazalarında yoğunluğun 3 bayrama  gün kala daha çok olduğunu belirten Kadir Tonguç, "Hemşerilerimizin bütçesine göre fiyatlarımızı düşürdük. Herkes cüzdanındaki paraya göre çarşıda bir şeyler bulma imkanına sahip. Biz de yaptığımız yüzde 50'nin üzerindeki indirimlerle vatandaşımızın yükünü hafifletmeye çalışıyoruz, işlerimiz iyi. Bütün çarşı esnafına Allah kolaylık versin. Herkesin bayramı şimdiden kutlu olsun" dedi.

RAMAZAN BEREKETİ

Özellikle kıyafetler her yıl olduğu gibi bu yıl da zirvedeki yerini korurken, her cebe uygun ürünler hem alıcısını hem de satıcısını memnun etti. Satışlardan oldukça memnun olan ve 20 yıldır kapalı çarşıda esnaflık yapan Hakan Bektaş,"Ramazan ayının bereketi tüm satıcıların, esnafın yüzünü güldürüyor. Ramazan bayramının neşesi satışlarımıza yansıdı, fiyatlarımız uygun olduğu için müşterilerimizin dikkatini çekiyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.