Hava Durumu

Can dostlarına Yıldırım'dan sıcak yuva

Sokak hayvanlarının korunması için örnek çalışmalara imza atan Yıldırım Belediyesi, 2017'de şefkat elini uzatarak hayvanların barınması ve tedavisinin yanı sıra sahiplendirerek de yeni sıcak yuvalarına kavuşmasını sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2018 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2018 17:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Can dostlarına Yıldırım'dan sıcak yuva

Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne gelen sahipsiz hayvanlar burada uzman veteriner hekimler tarafından muayeneden geçirilirken, tedaviye ihtiyacı olan canlılara derhal müdahale ediliyor. Ardından hem iç hem dış parazit ve kuduz aşıları yapılan hayvanların ayrıca kısırlaştırma işlemleri de tamamlanıyor. Sağlığına kavuşturulan ve kimlik kartları çıkarılan sahipsiz hayvanlar daha sonra ise tamamen ücretsiz bir şekilde sahiplendiriliyor. Yıldırım Belediyesi, 2017'de hayvan sahiplendirme kampanyası kapsamında bin 93 can dostu yeni yuva sahibi yaptı. Ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde 4 bin 60 hayvan tedavi, 2 bin 115 antiparaziter uygulama yapıldı.

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI ÖN PLANDA

Yıldırım'da sokak hayvanlarının yaşam hakkına saygı duyan anlayışla onları da ilçenin sakini olarak görerek çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İbadethanelere kuşlar için yuvalar yapan, kış aylarında aç kalan hayvanlarını doyurmak için vakıflar kuran bir kültürün mirasçılarıyız. Bu da bize sokak hayvanlarına sahip çıkmamız ve korumamız için sorumluluk yüklüyor. İnsanlar satın aldıkları can dostlarını sokağa terk ederek bu canlıları türlü zorluklarla baş başa bırakıyor. Toplum olarak mutlu bir yaşam sürdürmek istiyorsak, bunun en önemli esaslarından birisi de hayvan sevgisidir. Bizler de yaptığımız çalışmalarla bu hassas konuda farkındalık oluşturuyoruz" dedi.

EDEBALİ'DEN SAHİPLENME ÇAĞRISI

Yıldırım Belediyesi olarak 2014'den bu yana özellikle çocukların erken yaşlardan itibaren hayvan sevgisi ile yetiştirilmelerine önem verdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, "Çocuklarımızın duyarlı toplumun iyi birer bireyi olmaları için çok önemli. 2017'de 35 okulumuzda eğitim verirken 37 okulda barınağımızı ziyaret etti. Yeni bir hayvan edinmek isteyen vatandaşlarımız, bunun yerine bizlerden şefkat bekleyen sevimli dostlarımızı sahiplenerek onları sokaklardan kurtarabilirler. Barınağımızın kapısı hayvansever dostlarımıza açık. Bir canlıyı sahiplenerek onları sokaktan kurtarmak isteyen tüm hemşehrilerimizi, Cumalıkızık yolu üzerinde bulunan Yıldırım Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakım Evi ve Tedavi Merkezi'ne bekliyoruz" şeklinde görüşlerini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.