Hava Durumu

Camide düğün skandalı

İsrail'in işgali altındaki El Halil kentinde bulunan ve içinde Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup, Hz. Yusuf ile eşlerinin kabirlerinin olduğu 'Harem-i İbrahim Camii'nde bir grup Yahudi yerleşimci düğün düzenledi. Kutsal mekanda gizlice yapılan düğün tepki çekti.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2018 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2018 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Camide düğün skandalı

Emeviler döneminde İslam mimarisine uygun olarak Haremü'l Halil adıyla yapılan mescid, Abbasiler döneminde cami haline getirilmişti. Bin yıldan fazla tarihi bulunan Harem-i İbrahim Camii'nin altındaki mağarada, Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz. Yakup, Hz. Yusuf ile eşlerinin kabirleri bulunuyor.

Batı Şeria'da bulunan cami, hem Müslümanlar hem de Yahudiler için kutsal bir mekan olarak biliniyor. Sosyal medyaya yansıyan haberlere göre cami yerleşkesine gündüz saatlerinde ziyaretçi gibi gelen İsrailli grup, akşam namazından sonra Müslüman güvenlikçilerin zorla çıkartılmasını sağladı. Ardından düğün salonu olarak düzenlenen havra kısmında Yahudi bir çiftin düğünü yapıldı. El-Halil Vakıflar Dairesi camide düğün yapıldığını doğruladı. Düğünü kutsal mekanın saflığının ciddi biçimde ihlal edildiğini söyleyerek kınayan El-Halil Vakıflar Dairesi, UNESCO'yu göreve çağırdı.

İsrail yönetimi, 1994'te Yahudi bir fanatiğin düzenlediği kanlı saldırının ardından caminin yarısından fazlasını Yahudilere sinagog olarak tahsis etmişti. Camide Medine'yi savunan Fahreddin Paşa'nın kumandanlığını yaptığı birliğe ait Medine Sancağı, Artuk Bey'in oğlu Arslan Artuk'un mum ayakları, Sultan Abdülhamid'in altın kaplama şamdanları gibi bir çok önemli eser bulunuyor.

Kaynak:vatan

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.