Hava Durumu

Çalışma Bakanı'ndan 'Aleyna Tilki' açıklaması

16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki hakkında Çalışma Bakanlığı bazı mekanlara inceleme başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Çalışma Bakanı'ndan 'Aleyna Tilki' açıklaması

16 yaşındaki Aleyna Tilki'nin gece kulüplerinde sahneye çıkmasıyla ilgili imzaladığı sözleşme mercek altına alındı. Çalışma Bakanlığı da Tilki'nin sahneye çıktığı mekanları incelemeye aldı. 

Bir televizyon kanalındaki yarışma programına katılarak ismini duyurduktan sonra 'Cevapsız Çınlama' şarkısıyla dikkatleri üzerine çeken 16 yaşındaki Aleyna Tilki, imzaladığı sözleşme gereği bu ayın sonuna kadar İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli gece kulüplerinde sahneye çıkmaya devam edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, Tilki'nin bir çocuk olduğuna dikkat çekerek gece kulüplerinde sahneye çıkmasına tepki göstererek şunları söyledi:

"18 yaşından küçük olan herkes bizim için çocuktur. Ruhsal ve psikolojik gelişimlerinin tamamlanması için bu yaş altındaki herkesin kötü alışkanlıklardan ve gelişimine olumsuz etki edecek ortamlardan uzak tutulması gerekmektedir. Biz eğitim merkezlerimizin çevresinde dahi alkollü mekanlara geçit vermezken eğitim yaşındaki çocuklarımızı bu alışkanlıkların merkezlerine asla teslim edemeyiz."

Bakan Müezzinoğlu, İş Kanunu'na göre çocukların gece çalıştırılamayacağını vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: "4857 sayılı İş Kanunu'nun 69'uncu maddesine göre; gece dönemine rastlayan sürelerde 18 yaş altında çocuklar çalıştırılamaz. Gece döneminden kasıt 20.00 ile 06.00 olarak belirlenmiştir.

Ayrıca işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 4'üncü kısmında alkollü yerler tanımlanmıştır. 36'ncı maddede de bu yerler de çalışacak kişilerin 18 yaşından küçük olamayacağı zaten belirtilmiştir. Burada amaç, muhtemel zihinsel ve psikolojik travmaların önüne geçilmesidir."

"Yasa çocuklarımızı korumaya yöneliktir. Söz konusu bu duruma da bu sebeple hoşgörüyle yaklaşılamaz. Burada anneler ve babaların kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Çocuklarımızı korumaya çalışırken ailelerin desteği olmadan bunu başaramayız." diyerek sözlerine devam etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.