Hava Durumu

'Büyükorhan hizmete doyacak'

Cumhur İttifakı AK Parti Büyükorhan Belediye Başkan Adayı Korkmaz seçime sayılı günler kala medya kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2019 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2019 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Büyükorhan  hizmete doyacak'

Ali KAMUR

Büyükorhan'a dair projelerini ve seçim sonrası yapacakları hizmetlerden bahseden Ahmet Korkmaz, Büyükorhan'ı refaha ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışacaklarını dile getirdi. Büyükorhan için yapılan ve yapılacak yatırımlardan bahseden Korkmaz, " İlçemizde 43 mahalleyiz. Başlıca geçim kaynağımız hayvancılık ve tarım. Madencilik son dönemde biraz daha göz önüne çıktı. Büyükorhan tarihinde çok göç vermiş bir ilçe. Fakat geçtiğimiz yıl hiç göç vermemiş ve nüfusunu korumuş bir yer. Bunun kaynağı olarak yapılan yatırımlarla birlikte imkanların artması ve Bursa yolunun iyileştirilmesi. Vatandaşlar yaz aylarında git gel yaprak ilçemizde yaşamaya çalışıyorlar. İlçede bir ilke imza atarak tarımla uğraşan, geçimini tarımdan sağlayan vatandaşlarımız için bir dönemde 6 sulama göleti yaptık. Bu oran Bursa'dan da ileride Türkiye genelinde bir ilk. Bursa'nın ilçeleri arasında belediye binası ve hükümet konağı olmayan tek ilçe Büyükorhandı. Biz bunu da çözüme ulaştırarak hükümet konağı ve belediye hizmet binasını yaparak ilçenin en büyük eksiklerinden birini kapattık. Biz 2014 seçimlerinde bir söz verdik. Seçimden sonra Büyükorhan bir şantiyeye dönecek ve hizmet Büyükorhan'a ve burada yaşayan vatandaşlara gelecek dedik. İlçe merkezi dahil yaklaşık 25 mahallemizin alt yapısını yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz. Büyükorhan AK Parti hükümetine kadar hizmete susamış bir bölgeydi. Her anlamda unutulmaya yüz tutmuş bir ilçeydi. Hükümetimiz döneminde Büyükorhan'a yapılan hizmetler bizleri ziyadesiyle mutlu etti" dedi.

TERMAL VE TARİH

TURİZMİ BAŞLIYOR

Yeni dönemde Büyükorhan'a yapılacak hizmetler hakkında birçok yöne gideceklerini belirten ve yapılacakların büyük katkı sağlayacağını söyleyen Korkmaz, "Dağ yöresini ayağa kaldıracak en önemli projelerden birisi eko turizm. İnsanlar deniz turizmine artık doydu. Doğayla iç içe doğal turizme yöneliyor. Bizimde bu dönüşümü ekonomik olarak kendimize çevirmemiz gerekiyor. El değmemiş ulaşılmamış değerlerimiz var. Bunlardan biri Derecik mahallemizde olan ve dünyada ikinci bir örneği Fransa da olan Bazilikamız var. Bursa'nın fethinden önce yerleşim alanı olan bir bölgedir Büyükorhan. Biz bazilikayı tanıtmak ve turizme açmak için Kültür Bakanlığımızla birlikte çalışıp gün yüzüne çıkaracağız. Bunun yanı sıra Büyükorhan'ın üç farklı noktasında termal su kaynağımız var. Bu kaynakları yap işlet tekniğiyle hayata geçirip ilçemize gelir kaynağı sağlayıp kalkındıracağız. Bu yatırımlar üretimi otomatik olarak tetikleyecek. Buda bölgemize geri göçün başlamasını sağlayacak. Büyükorhan da geçirdiğimiz süreç boyunca 80 yılda yapılamayan yatırımları 5 yılda yaparak ilke imza attık" ifadelerini kullandı.

GENÇLERE STADYUM MÜJDESİ

İlçenin eksiklerini ve ihtiyaçları iyi inceleyip en detaylı şekilde ele aldıklarını belirten ve eksikler konusunda çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Ahmet Korkmaz, "İlçemizin gençlere yönelik en büyük eksiği stadyumun olmaması. Bizimde gençlere sizler aracılığıyla müjdemiz olsun diyoruz ve içinde millet bahçesinin de olduğu bir stadyum projemiz var. Bu projeyle vatandaşlar çocuklarını alıp maç izlemeye gelecek, maçtan sonrada millet bahçesinde mangalını yakıp çayını demleyip keyif yapacaklar. Bunu gerçekleştirmek için projemizde yerimizde hazır. İlçe merkezine yürüme mesafesinde bir stadyumumuz olacak. Gençlerimizin spor dallarında büyük başarılar elde etmeleri için çalışacağız" diye konuştu.

BURSA'NIN DEMİRYOLU OLAN TEK İLÇESİ

Dağ ilçeleri arasında Büyükorhan'ın farklarından bahseden Cumhur İttifakı AK Parti Büyükorhan Belediye Başkan Adayı Ahmet Korkmaz, "Bursa'nın dört dağ ilçesi arasında demir yoluna sahip, demir yolunun geçtiği tek ilçe Büyükorhan. Piribeyler mahallemizde tren istasyonu bulunuyor. Biz bu demir yolu üzerinden Bursa'nın sanayisi, taşımacılığı ve turizmini birleştirmek istiyoruz. Bu konuda bütün ilçe olarak hep birlikte çalışacağız. Buraya ulaşma konusunda karayolunu en kısa zamanda tamamlamak için kamulaştırma çalışmalarını hızlandırıp, merkezi hükümete projemizi sunacağız. Bunları tamamladığımız taktirde Bursa'nın bu bölgeye olan karayolu taşımacılığını demir yoluna aktaracağız. Bu yolun tamamlanması bile ilçemize büyük getiri sağlayacak. Bunu yanı sıra dağ yöresinde madencilik son dönemde kendinden çok söz ettiriyor. İspanyadan sonra dünyanın en kaliteli mermerinin Kemalpaşa, Orhaneli ve Büyükorhan bölgesinden çıkarıldığını biliyoruz. Buna dair yazılar, makaleler ve araştırmaları bizzat inceledim. Belirli mevzuat çerçevesinde buraların ülke ekonomisine katkı sağlaması ve istihdam oluşturması için girişimler yapacağız" diye belirtti.

ÜLKE BEKASI SÖZ KONUSU

Muhalefet adayıyla ilgilide açıklama yapan Korkmaz, "geçtiğimiz yıllarda iki dönem başkanlık yapan bir rakibim var. Başkanlık yaptığı dönemde ilçenin bekası için ne yapmış. Bir tane dikili ağaç göstersinler. Beka meselesi söz konusu. Bu konuyla alakalı sayın Devlet Bahçelinin bir sözü var. 'Biz hesap yapmayız, söz konusu vatansa mevki makam derdine düşmeyiz' dedi. Bakıyoruz proje anlamında bizim yaptığımızın yarısını yapamazlar. Bu ülkenin geleceğiyle alakalı vizyonları yok. Geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda'da yaşanan terör saldırısında 50 kişi şehit oldu. Yaşanan bu üzücü saldırının yaşandığı gün muhalefet cephesi olarak Bursa'da davullu zurnalı seçim bürosu açıyorsunuz. İyi partilisi, HDP'lisi, Saadet'lisi CHP'lisi el ele kol kola halay çekip oynuyorsunuz. Bu durumu siz ne millete izah edebilirsiniz nede seçmene. Bu seçimi sadece ülkenin yada şehirlerin beka meselesi değil, ilçelerin ve beldelerinde beka meselesi olarak görüyorum. Bugün Nilüferde Millet İttifakı adayının elle tutulur gözle görülür gerçek bir vizyon projesi gerçekleştirdiklerini göremezsiniz. Onların 20 yılda yapamadıklarını biz kısa sürelerde hayata geçirdik" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.