Hava Durumu

BUÜ'ye özgün ve kalıcı bilgi işlem altyapısı geliyor

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), güncel ihtiyaçlara çözüm getirebilecek ve tamamen üniversitenin kendi çalışanları tarafından oluşturulacak gelişmiş bir bilgi sistem altyapısının kurulması için harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2020 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2020 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
BUÜ'ye özgün ve kalıcı bilgi işlem altyapısı geliyor

BUÜ Rektörlüğü, tüm ihtiyaçları karşılayabilen ve taleplere göre geliştirilip güncellenebilen bir yönetim bilgi sistemi kurulması konusunda ilk adım attı.Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından üniversite yönetimine yapılması gereken çalışmalar ve yatırım planlamaları konusunda detaylı bir sunum yapıldı. Daire Başkanlığı tarafından özel olarak görevlendirilen ekip BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz'un talimatlarıyla çalışmalara başladı.İlk etapta Öğrenci Otomasyon Sistemiüzerinden başlatılması planlanan proje, yüzde 100 üniversitenin personel uzmanları tarafından geliştirilecek. Yaklaşık 24 ayda tamamlanması planlanan Öğrenci İşleri Otomasyonu'ndan sonra sırasıyla diğer modüllerinde eklenmesiyle gelecekte tamamen özgün ve kalıcı bir Üniversite Yönetim Sistemi Otomasyonuna ulaşılması hedefleniyor.

KALICI BİR ALTYAPI SİSTEMİ OLUŞTURACAĞIZ

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; "Üniversitemizin tüm yazılımlarının entegre ve birlikte 'yönetilebilir' olması için uğraşıyoruz. İş ve destek talepleri, yeni yazılım ile en kısa sürede cevaplanabilecek. Bu gelişmeyle birlikte veri tekrarı, zaman ve kaynak israfından da kurtulmuş olacağız. Ayrıca kişilere bağımlı bir sistem yerine, yeni gelen personelin de kolaylıkla adapte olacağı bir programı hayata geçireceğiz. Tüm yazılımların standart, sürdürülebilir ve yönetilebilir olduğu bir yönetim bilgi sistemi ile kalıcı bir yazılım altyapısı kurulmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.