Hava Durumu

BUSİAD'dan enflasyon değerlendirmesi

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Hadi Türkay, Temmuz 2020 enflasyonun yüzde 0,58 çıkmasını, "Tarladan gelen bolluk gıdada eksi enflasyona neden olsa da, toplam enflasyonu ancak bu kadar frenleyebildi" şeklinde değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2020 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2020 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
BUSİAD'dan enflasyon değerlendirmesi

BUSİAD Başkanı Türkay, hep söyledikleri gibi üretimi artırmaya zemin hazırlamadıkça enflasyonun düşürülmesinin zor olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Pandeminin sonbaharda ekonomileri yeniden vurmayacağı üzerinden, yani iyimser senaryodan hareket etsek bile, bizi zor bir yol bekliyor. Gıdadaki eksi rakamlar bile enflasyonun hızını ancak bu kadar yavaşlatabiliyor. İktidarın aldığı KDV indirimleri, bir parça soluk alınmasına neden olabilir. Bir umut, burada enflasyona yeni bir fren sağlanabilir. Eğer sonbaharda yeniden ekonomiler duracak olursa, zaten zor olan durumumuz, daha da içinden çıkılmaz bir hale gelir. O nedenle tüm milletimiz azami gayreti göstermeli."

Tarımda, gelecek yıllara ilişkin de planların hazırlanması gerekliliğini de dile getiren Türkay, "Pandemi bize tarım, sağlık ve enerji gibi sektörlerin, sadece kar hedefiyle değil, toplumsal hayatın sürmesi için planlı bir yapı içinde sürdürülmesi gerekliliğini de gösterdi. Hele tarımın acilen stratejik olarak birinci sıraya alınması şart. Gelecekte gıda arz ve talebinde sorun yaşanmaması için kendi kendimize yeter hale gelmeliyiz" dedi.

Türkay, Türk halkının tamamının azami gayret sarf edeceği bir dönemde olduğunu iyi anlaması gerektiğini de dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.