Hava Durumu

Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı sona erdi!

Bursaspor'un Olağan Divan Kurulu toplantısı Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2019 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2019 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı sona erdi!

Toplantıya yönetim kurulu adına 2. Başkan Konuralp Yeşil, İdari Asbaşkan Yavuz Aman, Genel Sekreter Ali Büyükkurt, Reklam ve Pazarlamadan Sorumlu yönetici Fatih Öztürk, Amatör Branşlardan Sorumlu Yönetici Serhat Yıldırır, Mali Asbaşkan Dr Serkan Subaşı,Bursastore'dan Sorumlu Ahmet Eraslan,Yönetici Erdinç Doğan, katıldı.

İdris Sevinç, "Yeni yönetimle yaptığımız ilk toplantı.  Bursaspor'a 20 yıl Danışma ve İstişare kuruludur. Uyarıcı, birleştirici olması görevidir. Divan Kurulu'nun icra yetkisi yoktur. Deneyimli, tecrübeli arkadaşlarımızı tüzük gereği 3 ada bir araya getirerek bilgilendiriliyor. Çok zor dönemden geçtiğimiz biliyor. İyi niyetli çalışmaları görüyoruz. Sadece iyi niyet yetmiyor. Yönetimler çözümsüzlüklere, çözüm bulan makamlardır. Sayın Başkan ve yönetim kurulu arkadaşlarımız, her ne kadar gecikmişte olsak, hepimizin dilinde olan şuana kadar netice alamadığımız tahtanın açılması elzemdir. İlk maçta izlediğimiz onurlarıyla formasını terleten futbolcularımızı kazanalım derken kaybetmeyelim. Bugün sahada olan gençleri Türk futboluna kazandıran ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Elbette daha iyi olur mu olur. Eksiklerimiz de var biliyoruz. Tekerrür eden tarih değil, hatalarımızdır. Hatalardan ders çıkartmak önemlidir" diyerek kongrede yöneltilen eleştirileri şöyle cevapladı:

"Ali Ay yönetiminde yer alan bir arkadaşımız, şahsım ve divanı hedef alan konuşmada saldırılarda bulunmuştur. Orası Divan kongresinin yapıldığı zemin değil, kongrenin yapıldığı yerdir. Biz burada hesap veririz. Cevap vermiş olsam olaylar çıkar, bırakın Bursa'yı Türkiye'ye rezil olurduk. 1,5 önce yapılan tüzük kongresinde dernekler masasında, mali genel kurul ve son kongrede düzenlemeler yapıldı. Emekle hazırlanan taslak o konuşan arkadaşımız tarafından çöpe atıldı."

Üyeler dilek ve temenniler öncesinde yönetimin gündemdeki konularla ilgili bilgilendirme yapılmasını istedi.

Yönetim Kurulu 2. Başkan Konuralp Yeşil, "Transfer yasağı TFF, FIFA, kamu alacakları bakımından var. Kamu alacakları dışında herhangi bir sıkıntımız kalmadı. Yüzdük yüzdük sonuna geldik. Başkanımız acil olarak çağrıldı. Çünkü bu işin bitmesi lazım. Bu sebeple gelemedi. Bu mazereti belirteyim. Konuşmalar. 40 dosya ile ilgili olarak yapıldı. Tek tek konuşup pazarlık yaptık. Bir çoğu yardımcı oldu. Kulüp basıldı, tweetler yazıldı, bu tahtanın hakkından gelir diye dönüşler oldu. Bu dönemi konuşmadan geçirmek istedik. Hala FIFA bazında gelecek alacaklarla ilgili de konuşuyoruz. Puan silme, transfer yasağı almamak için çalışıyoruz. 42 futbolcunun UÇK kararları bu döneme vurdu. 1 yıldır tahta kapalı. Bizim geldiğimiz nokta bu. Son noktaya geldik. İnşallah başkanımızın sevinçli haber vermek istiyoruz" 

"1 aylık süre geçmedi. Denetleme kurulu toplandı. Bağımsız denetçi ile inceleme yapılması gerekiyordu. Başladı. İbra edilmeyen 2 kulübü denetlemiş bir firma. Tüm evraklar onlarda. Eski başkan başvuruda bulundu. 1 hafta süre lazım. Bu rapor bize tevdih edildikten sonra 1 ay içerisinde açmamız gerekiyor. Ali Ay ve yöneticiler iptal davası açtı. Biz bunları kaldırdık. Bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Genel kurul iptal etti diye iptal olmuyor. Mahkemenin yapacağı hesap önemli. Ne kadar verdi, ne kadar aldı. Genel kuruldaki satma yetkisi iptali olmuyor. Ali Ay'ın ikinci döneminde dava açılması gerekirdi. Seçimli genel kurulda olmalıydı. Usulen yönetim olarak yetkimiz yok dedik. Buna genel kurul karar verir. Yanlış bilgilendirme olur. Bizim açacağımız davalarla olacak."

"60 milyon koyuyorum dediğinizde çözemiyorsunuz. Gelenin 120-130 milyon nakit koyması lazım. Bunu kimse koyamaz. Biz evimize gitmeden çalışıyoruz. Siz eleştirileri yapmanız lazım. İstifamız isteniyor. 70 milyon Euro'dan 5 milyona düşerken, 45 transfer yapılırken kimse bir şey demedi. 2 aydır özveriyle çalışıyoruz. İstifamızı isteyebilirsiniz, ancak bu istekleriniz anlaşmak istediğimiz insanların ekmeğine yağ sürüyor. 24 bin SMS geldik 26 bin TL bağış gelmiş. Gelenler bunlar. Gerisini biz halletmek istiyoruz. TFF'den paraşüt parası olarak 8 milyon TL gelmedi. Bir kısmı geldi. Gelen bütün paraları eylül ayında açıklamayacağım. Yapılanlar anlatılacak. Süreci zora sokuyorsunuz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.